Kuntavaalit siirrettiin koronapandemian takia huhtikuulta kesäkuulle. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta ja äänestää voi ennakkoon kahden viikon ajan 26.5.–8.6. Ennakkoon voi äänestää missä äänestyspaikassa haluaa, mutta varsinaisena vaalipäivänä saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjän ilmoituskorttiin. Ennakkoon äänestäminen on joustavaa, joten sitä kannattaa näinä aikoina suosia!

Niinivaaralla voi äänestää kahtena päivänä ennakkoon ulkona

Kahtena ennakkoäänestyspäivänä järjestetään mahdollisuus äänestää myös ulkona. Keskiviikkona ja torstaina 2.–3. kesäkuuta voi äänestää Niinivaran ennakkoäänestyspaikalla koulun pihalle pystytetyssä teltassa. Osoite on Tikkamäentie 17 ja äänestysaika on kello 9.00–17.00. Aivan kuten muissakin ennakkoäänestyspaikoissa, Niinivaaran teltalla voivat käydä äänestämässä kaikki äänioikeutetut. 2.–3.6. Niinivaaralla on käytössä vain ulkoäänestyspaikka.

Entä jos olen koronakaranteenissa – voinko äänestää?

Jos sinulla on ennakkoäänestyksen aikaan hengitystieoireita, älä tule äänestämään ennen kuin olet käynyt koronatestissä ja saanut negatiivisen testituloksen. Karanteniin määrätty ei saa tulla ennakkoäänestyspaikkaan, poislukien Niinivaaran ulkoäänestyspaikka. Jos varsinaiseen vaalipäivään 13. kesäkuuta mennessä et ole vielä äänestänyt ja olet vaalipäivänä karanteenissa, äänestyspaikkaan ei saa tulla silloinkaan sisälle. Äänestäminen voidaan järjestää äänestyspaikan ulkopuolella pihalla, toimintaohjeet löytyvät äänestyspaikan ulkopuolelta.

Penttilän äänestyspaikka 13.6. muuttuu

Vaikka vaalien ajankohta siirtyi, vaalipaikat pysyvät samoina yhtä lukuun ottamatta. Penttilässä Riverian F-talo on varsinaisena vaalipäivänä 13. kesäkuuta remontissa, joten sen alueen äänioikeutettujen äänestyspaikka on tuolloin Riveria Joensuu, Sote G:n aula osoitteessa Peltolankatu 23.

Katso kaikki äänestyspaikat kotiin tulevasta äänestyskortista tai kaupungin verkkosivuilta joensuu.fi/vaalit.