Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella otetaan käyttöön yhteisen työllistämisen kuntalisä. Tehtävänä on uudistaa työllistämispalveluita ennaltaehkäisevään suuntaan. Tavoitteena on nopeuttaa vähintään 226 henkilön työllistymistä ja paluuta työmarkkinoille.

Työnantajalle myönnettävän kuntalisän suuruus on 350–360 euroa kuukaudessa. Tuki on työnantajalle myönnettävä palkkio työllistämisestä. Tukea voidaan myöntää enimmillään noin 2 800 euroa. Kuntalisä edellyttää 4-35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa. Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtajan Merja Blombergin mukaan tavoite on vähentää byrokratiaa ja helpottaa työllistymistä.

– Mitä helpommaksi työllistämistä saadaan kehitettyä ja byrokratiaa karsittua, sitä helpommin pienikin yritys rohkenee kokeilla esimerkiksi ensimmäisen työntekijän palkkaamista.

Aiemmin käytössä ollut Joensuu-lisä on saanut kiitosta Joensuun työnantajilta

– Ehdottomasti suosittelen Joensuu-lisän käyttämistä. Työllisyyspalveluita käyttämällä voi antaa pitkään työttömänä olleelle mahdollisuuden palata työelämään, toteaa Pohjois-Karjalan Nuorten Kotkien piirijärjestön toiminnanjohtaja Laura Pietarinen.

– Joensuu-lisä toimi meillä hyvin, kun sitä voi saada myös lyhyemmiksikin työllistämisjaksoiksi (1kk) kerrallaan, ja lisän hakeminen ja yhteistyö työllisyyspalvelujen kanssa oli joustavaa ja helppoa, kertoo Hukka Design Oy:n tuotantopäällikkö Ari Jormanainen (kuvassa).