Joensuun konservatorion Konsa Ensemble kävi menestyksekkäällä esiintymismatkalla Virossa, jossa se konsertoi kahdesti. Konsertit toteutettiin yhteistyössä tallinnalaisen Georg Ots musiikkikoulun kanssa, jonka jousi- ja puhallinorkesterit esiintyivät myös konserteissa, jotka pidettiin 12.12.2016 Kosen kulttuurikeskuksessa ja 13.12. Tallinnan laululavalla.

Konsa Ensemblen ohjelmassa oli monia tunnettuja ja rakastettuja sävelmiä, joista mainittakoon Niels Gaden tango Mustasukkaisuutta ja Vittorio Montin Csárdás. Orkesterin solisteina soittivat harmonikkataiturit, Kultaisen Harmonikan voittaja Anniina Luukkainen ja Pohjois-Karjalan Nuori solisti 2015 Tiia Karttunen soittaen Tihon Hrennikovin säveltämän Moskovan Valot. Nämä Viron konsertit olivat osa William ja Ester Otsakorven säätiön tukemaa Kansainvälisesti työelämään -hanketta.

Konsa Ensemblen perusajatuksena on, että soittaminen yhdessä on kivaa!

Konsa Ensemble on Joensuun konservatorion orkesterikokoonpano, jossa produktiosta riippuen soittaa 10 – 25 nuorta muusikkoa. Orkesterin ohjaajana toimii viulunsoiton ja kamarimusiikin opettaja Hans Lodders.  Soittajat ovat pääasiassa ammattiopiskelijoita. Ensemble soittaa ilman kapellimestaria, jolloin soittajat joutuvat kuuntelemaan toisiaan ja reagoimaan toistensa tekemisiin soiton aikana. Kokoonpano on ollut aktiivinen esiintyjä Joensuun alueella ja sen lisäksi konsertoinut Venäjällä.