Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii panoksia meiltä kaikilta, niin valtiolta ja sen kansalaisilta kuin yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Yrityksillä on keskeinen rooli tämän ympäristöhaasteen ratkaisemisessa. Kiristyvä lainsäädäntö vaatii energiatehokkuutta, vähemmän päästöjä sekä muiden ympäristöhaittojen minimointia – myös asiakkaat vaativat yrityksiltä entistä enemmän ympäristön huomioimista tuotteissaan ja palveluissaan.

Yritykset ovat valintatilanteessa

Yritykset ovatkin valintatilanteessa, jossa niiden on päätettävä lähtevätkö ne aktiivisesti edistämään ilmasto- ja ympäristötyötään vahvistamalla ympäristöosaamistaan niin, että se saadaan hyödynnettynä osana kasvua sekä kilpailuetuna, vai tyytyvätkö ne vain passiivisesti seuraamaan sivusta ja noudattamaan lainsäädännön asettamia minimivaatimuksia.

Työkaluja vastuulliseen yrittämiseen: Ympäristövastuupäivä 29.11.

Vaihtoehtoja ympäristöasioiden hallintaan ja vastuullisemman liiketoiminnan kehittämiseksi on monia. Joensuun kaupungin energiahanke ja ympäristönsuojeluyksikkö järjestävät ”Työkaluja vastuulliseen yrittämiseen: Ympäristövastuupäivä”-tilaisuuden yrityksille avuksi ympäristöhaasteiden hallintaan liiketoiminnassa. Tilaisuudessa esitellään työkaluja, joilla yritykset voivat edistää ympäristöasioiden hallintaa ja rahoittaa vastuullisia toimenpiteitään. Tilaisuus järjestetään 29.1. kello 12–16 Joensuun Tiedepuistolla.

Tilaisuudessa kuullaan muun muassa näistä teemoista:

  • miten ilmastonmuutos vaikuttaa pk-yrityksien liiketoimintaan
  • millaisia rahoitusinstrumentteja yrityksillä on käytössään vastuullisten innovaatioiden ja investointien rahoittamiseksi
  • miten yritykset voivat lähteä edistämään ilmastotyötään osana Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostoa

– ja paljosta muusta!

Tarjolla on monipuolinen kattaus pk-yritysten ympäristöasioiden hallinnan ja kehittämisen työkaluista.

Yrittäjä – lähde siis mukaan kehittämään vastuullista liiketoimintaa! Nappaa vinkit talteen Ympäristövastuupäivässä!

Lisätietoja ympäristöpäivästä
hankekoordinaattori Outi Manninen
Energia- ja ilmastotyön edistämishanke
[email protected]
puh. 050 408 6052

www.joensuu.fi/ymparistopaiva

Tapahtuma löytyy myös Facebookista