Nuorisokeskus Whisperissä on käynyt kahden viikon ajan kova kuhina, kun uudet opiskelijat ovat hakeneet innoissaan ilmaisia kodin pientavaroita, joita tavaroiden alkuperäiset omistajat ovat tuoneet omista nurkistaan. Tarjolla on ollut esimerkiksi lamppuja, pienkodinkoneita, lakanoita, verhoja sekä keittiötarvikkeita.

Jokainen kävijä saa ottaa lahjoituksia mukaan omantunnon mukaan.

– Täältä saa ottaa mukaan niin paljon, kuin tarvetta oikeasti on, Whisperin ohjaaja Joonatan Soininen kertoo toimintatavasta.

Pöydät notkuvat vieläkin

Pöydät ovat edelleen täynnä tuotteita laidasta laitaan: nopealla vilkaisulla näkee edessään kuppeja, lakanoita, pyyhkeitä, keittiövälineitä ja lamppuja.

– Tavaraa on jäljellä ehkä hieman vähemmän, kuin viime vuonna samaan aikaan, arvioi Soininen.

Tarkoituksena järjestäjillä olisi saada kaikki tarjolla oleva nuorille viikon kuluessa. Tavarat, jotka eivät löydä uutta kotia Whisperin kautta, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Positiivista palautetta tullut paljon

Toista kertaa järjestettävä pop-up on saanut edellisen vuoden tapaan pelkkää hyvää palautetta. Tavoitteena onkin pistää kiitelty pop-up pystyyn ensikin vuonna. Tosin ensi vuoden opiskelijat ovat jo nyt tervetulleita.

– Jos ensi vuonna on edessä muutto ja opiskelujen aloitus, niin ehdottomasti saa tulla käymään jo nyt, Soininen lupaa.

Soininen arvioi, että päivittäinen lahjoittajien ja hakijoiden kävijämäärä on viidenkymmenen ja sadan välillä. Lyhyen haastattelunkin aikana pari nuorta käy katselemassa valikoimaa.

– Vaihto-opiskelijat ovat olleet suurin yksittäinen ihmisryhmä. Heitä on ollut selvästi yli puolet, kertoo Soininen.

Tavaroita ovat tuoneet kaikenikäiset ihmiset. Odotettujen perheenäitien ja -isien lisäksi lahjoittamassa ovat käyneet myös nuoret, joille on jo kasautunut kotiensa nurkkiin turhia tavaroita.

Eihän tällaisesta tapahtumasta oikein voi antaa negatiivista palautetta, kun kaikille tulee vaan hyvä mieli!