Kirjastot muuntuvat moneksi. Sieltä voi lainata kirjoja ja lehtiä sekä lukea koiralle, mutta siellä voi myös tutustua näyttelyihin. Vaara-kirjastojen kirjastoissa järjestetään useita näyttelyjä pitkin vuotta. Näyttelyt ovat lähellä kävijöitä lainaustiskien läheisyydessä tai aulatiloissa.

Pääkirjastossa Ylen lasten radio-ohjelmien historiaa

Joensuun pääkirjastossa on lokakuun loppuun asti Ylen lasten radio-ohjelmien historiaan kurkistava Markus-sedästä Binna Bánnaan -näyttely.  Näyttely esittelee radion lastenohjelmia eri vuosikymmeniltä ja sen on koonnut toimittaja Tiina Harpf. Ylen ainutlaatuisesta arkistomateriaalista koottu näyttely on toteutettu yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa. Esillä on julisteita, esineitä, kuvia, käsikirjoituksia ja kuunneltavia näytteitä. Lisäksi mukana on kuulijoiden lähettämiä kirjeitä ja kuvia, joiden kautta näkee monenlaista lapsuutta eri vuosikymmeninä. Näyttely on avoinna 31.10. asti kirjaston aukioloaikoina, myös sunnuntaisin.

Pitäjillä maalauksia ja veistoksia

Kiihtelysvaaran palvelupisteen ja kirjaston aulassa on Aseeton Suomi -näyttely, jossa on esillä Väinölän yhteisön maalauksia ja veistoksia. Pyhäselän kirjaston näyttelytilassa on esillä Saara Tikan maalauksia, öljy- ja guassitöitä. Poistetaan: Esillä on myös kuvan Syysmuutto (2012) . Osa töistä on myynnissä. Näyttely on avoinna 31.10. saakka kirjaston ja palvelupisteen aukioloaikoina.

Haluaisitko pystyttää oman näyttelyn?

Näyttelytilaa on tarjolla myös muissa kirjastoissa. Kirjastot ottavat mielellään näyttelyyn esineitä, teoksia yms.  Enon kirjastossa oli syyskuun ajan retromekkonäyttely ja Reijolan kirjastossa Rakas kahvikuppi -näyttely. Ota näyttelyasioissa yhteyttä omaan lähikirjastoosi.