Alas Taikavirtaa on Eduard Uspenskin jo klassikoksi muodostuneeseen lastenkirjaan perustuva taianomainen koko perheen seikkailufantasia.

Näytelmä kertoo mielikuvituksen voimasta ja tärkeydestä meidän jokaisen elämässä – on hyvä välillä heittäytyä mielikuvitustemme vietäväksi ja matkata alas taikavirtaa kuten päähenkilö Mitja (Suvi-Maaria Virta).

Viettäessään kesälomaa maaseudulla mummonsa luona, nuori Mitja löytää yhtäkkiä itsensä maagisen Maitovirran rannalta. Satuvaltakunnassa vallitsee kiivas taistelu hyvän ja pahan välillä, ja kaikki ei aina tunnu olevan sitä miltä näyttää…

Satuvaltakunnassa vallitsee kiivas taistelu hyvän ja pahan välillä

Mitja kohtaa matkallaan toinen toistaan ihmeellisempiä tapahtumia ja otuksia – kävelevän taikatalon, puhuvan suden, Satakieli-ryövärin, Iivari Pahasilmän, kolmipäisen lohikäärmeen sekä hirvittävän Aa-aa-kissan!

Näytelmän ohjaa vierailija Aleksis Meaney, joka ohjasi vuonna 2016 Joensuun kaupunginteatterissa lapsille suunnatun musiikkinäytelmä Koirien Kalevalan sekä Metsäjätin (2013). Meaney on tehnyt ohjauksia myös Kansallisteatteriin, Svenska Teaterniin, Kokkolan, ja Turun Kaupunginteattereihin sekä Ryhmäteatteriin.

Liput 12 € /henkilö tai perhelippu 45 € (max. 5 hlö).

Kevään juhlijalle teatterilahjakortti

Ilahduta keväällä valmistuvaa tai kesällä juhliaan viettävää ystävää teatterilahjakortilla. Lahjakortteja saa lipunmyynnistä haluamalleen summalle.

Vaihtoehtona on myös sarjalippu, jolla pääsee katsomaan edullisesti kolme näytelmää: Rouva Stroganova, Iivana Julma – takaisin tulevaisuuteen ja Stalinin lehmät yhteishintaan 51 euroa (norm. 76 euroa). Lippuja myy Carelicum, Koskikatu 5, puh. 013 267 5222, carelicum.palvelut@jns.fi.