Kaupunginorkesteri palaa kesätauolta Joen yössä perjantaina 26.8. esiintyen Carelicumin aulassa klo 14 ja 16. Tuolloin maistellaan otteita syksyn ohjelmasta ja keinahdellaan musiikin virran matkassa muun muassa Straussin ja Merikannon kuljettamana. Solistista taituruutta esittelee orkesterin vuorotteleva konserttimestari Mariko Matsumoto ja kapellimestarina on Kari Kropsu. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Sinfoniakonserttikausi käynnistyy remontin jälkeen avautuvassa Carelia-salissa torstaina 15.9. klo 19 taiteellisen johtajan, Jurjen Hempelin seurassa. Solistina Suuret yksinäiset -konsertissa on nuori sellistilahjakkuus Leonard Elschenbroich. Saksalaissyntyistä Elschenbroichia pidetään yhtenä kiinnostavimmista ja karismaattisimmista sellistilupauksista maailmalla ja hän on jo nuorella iällä saavuttanut mittavan määrän kansainvälistä kilpailumenestystä. Konsertissa hän tulkitsee Joensuussa ensimmäistä kertaa kuultavan Šostakovitšin tummasävyisen Sellokonserton nro 2. Harvinaisuus ja Joensuussa ennen kuulematon on myös konsertin alkusoitto Haydnin oopperasta Asumaton saari.

Ennen konserttia to 15.9. klo 18 Orkesterin ystävät ry järjestää Tunti ennen konserttia -tilaisuuden ravintola Amica Careliassa. Kaikille avoimessa, pääsymaksuttomassa tilaisuudessa Jurjen Hempel kertoo mm. tulevan kauden suosikeistaan.