Elokuu on toinen alku vuodelle. Lähdetään koulutielle, muutetaan uuteen opiskelukaupunkiin, aloitetaan edustajana valtuustossa tai viestintäpäällikkönä Joensuun kaupungilla.

Pienet koululaiset pakkaavat itsensä kokoisensa repun. Minä laitoin Helsingissä pakettiin hieman enemmän ja lähdin Pohjois-Karjalaan. Mielessäni saattoi risteillä samoja ajatuksia kuin pienemmillä aloittajilla: Ovathan työkaverini siellä töissä kivoja? Istunko porukkaan?

Päällimmäisenä mielessä, muuttolaatikoiden keskellä, ovat kuitenkin uudet työtehtävät ja avaukset, joihin tartutaan innokkaana ja reippain mielin. Ensimmäinen työpäivä kiitää ohi uusien ihmisten ja asioiden edessä. Toisena nimet ja kasvot alkavat yhdistyä, ja tuleva syksy tehtävineen hahmottua. Jossain mainitaan jo ensi keväästä.

 

Hyvä viestintä on tiedon ja tunteen liittoa.

Joensuun kaupungin viestintäpäällikön hakuilmoitus sai minut pysähtymään selatessani sosiaalista mediaa. Mielenkiinnon herättivät kuvituksessa käytetyt converse-tossut. Päätöksen hakemisesta sinetöi tehtävänkuvaus. Nyt ensimmäisinä työpäivinä tämä intuitio on vahvistunut. Joensuun viestintä on iloista otetta ja sopivaa vakavuutta.

Hyvä viestintä avaa asioita, vastaa odotuksiin ja valmistaa muutokseen. Viestintää tulee tehdä ennakoivasti ja ennakkoluulottomasti. Tärkeää olisi nostaa esille asioita, jotka puhuttavat ja joiden pitää puhuttaa. Tiedon antaminen ja jakaminen kaupunkilaisille on tärkeimpiä kaupunkiviestinnän tehtäviä. Parhaat vinkit aiheista tulevat usein työnsä tekijöiltä ja asukkailta itseltään.

Hyvä viestintä on kaikkien asia. Sitä tehdään yhdessä ja osallistaen. Oikeanlaisen viestin luominen ja paketoiminen on joukkuepeliä. Tämä on yksi viestinnän parhaita puolia. Ideoiden pallottelu, jossa asioiden summa on usein suurempi kuin yksittäistä tekijäänsä suurempi.

Joensuu on näyttäytynyt minulle ystävällisinä ihmisinä ja elävänä, vihreänä kaupunkina. Keskusta on toriremontista huolimatta vilkas ja täynnä ihmisiä. Kaupungissa tapahtuu niin kulttuurin, urheilun kuin pyöräilyn saralla. Iltalenkillä löysin kotioven vierestä aukeavan Natura-alueen.

Toivottavasti tavataan torilla!

Reeta Knuuti
viestintäpäällikkö
puh. 050 410 5827
[email protected]

Tärkeää olisi nostaa esille asioita, jotka puhuttavat