Kaupunkien ja myös Joensuun kaupungin viestintä on muuttunut viime vuosien varrella. Ennen lähetimme tiedotteen ja odotimme lankapuhelimen äärellä, että lehtimies soittaa. Lähetämme edelleen tiedotteita, mutta teemme siitä myös uutisen kaupungin verkkosivuille, Facebookiin, Twitteriin ja painettuun Joensuun uutiset -tiedotuslehteen.

Teidän kaupunkilaisten on mahdollista valita tästä joukosta oma tapanne seurata kaupungin viestintää ja tiedottamista. Useimmat teistä seuraavat toimintaamme useasta kanavasta, ja osallistutte myös itse keskusteluun.

Nyt keväällä julkaisemme kaupungin viestinnän lippulaivan, uudet verkkosivut. Strategiakyselyssä keväällä 2017 te kaupungin asukkaat valitsitte tämän ensimmäiseksi kanavaksi seurata kaupungin ajankohtaisia asioita. Uudistuksessa haluamme auttaa teitä tässä. Olemme nostaneet seuratuimpia sisältöjä etusivulle, karsineet sivumäärää ja muuttaneet sivujen rakennetta. Ylös on nostettu arjen palvelut, joita käytetään päivittäin. Strategian ja talouden sivuille surffaatte harvemmin.

Verkkosivut eivät ole kuitenkaan ainoa tapa kertoa kaupungin toiminnasta. Tänä keväänä uudistamme myös Joensuun uutiset -tiedotuslehden. Uudistuksen pohjaksi teimme kyselyn, jonka tuloksiin tutustumme juuri parhaillaan. Ajankohtaisuus ja tapahtumat nousevat tärkeiksi. Mietimme myös varmasti lehden kohderyhmää tarkemmin. Useilta teistä tuli toiveita uutisista, jotka olisi suunnattu senioreille. Myös lehden markkinointiin tulee panostaa. Moni kyselyyn vastaajista ei tiennyt koko lehden olemassaolosta. Erityisesti nuoret ja opiskelijaikäiset vastasivat näin.

Tavoitammeko teidät kuitenkin muita kanavia pitkin?

Tällä kysymyksellä haluaisin herätellä kaikkia kaupunkilaisia kertomaan, mistä aiheista te olette kiinnostuneet. Ja mistä kanavasta te mieluiten seuraatte viestintäämme. Voisimme yhdessä valita aiheita ja kanavia, jotka palvelisivat tarpeitanne parhaiten.

Tämän rinnalla uudistamme myös kaupungin viestinnän ilmeen. Tämä on asetettu tavoitteeksi tämän vuoden talousarviossa. Kunhan tässä pääsemme eteenpäin, palataan asiaan ja kysytään teiltä mielipidettä.

Reeta Knuuti
viestintäpäällikkö
[email protected]
puh. 050 410 5827

Useimmat teistä seuraavat toimintaamme monesta kanavasta