Uimarannoista ei Joensuussa tule pulaa, saammehan nauttia niin Pielisestä, Pyhäselästä ja Pielisjoesta kuin lukuisista pienemmistäkin vesistä. Uimaan voi pulahtaa helposti siellä sun täällä, ja kaupungin ylläpitämiä uimarantoja löytyy peräti 34.

Keskusta-alueella rannoista on yhdeksän, Enossa kahdeksan, Kiihtelysvaarassa ja Pyhäselässä kummassakin kuusi ja Tuupovaarassa viisi uimarantaa. Suosituimmat ovat Honkaniemi, Ilosaari, Linnunlahti ja Vehkalahti.

Myös Ilosaareen pääsee nyt pulikoimaan

Ilosaaren remontti on nyt takana päin, ja paikka toimii nyt myös entistäkin ehompana uimapaikkana. Ilosaaren maauimalaan on saatu muun muassa uudet uimakopit, ja löytyypä paikalta uimaradatkin!

Ilosaaren uimakopit

Ilosaaressa pääsee vaihtamaan uimakamppeet päälle hienoissa puitteissa!

Uimavesien laatua tarkkaillaan jokaisella kaupungin valvomalla rannalla kerran kuussa. Muiden palvelujen perusteella rannat jaetaan niin sanottuihin EU-rantoihin sekä tavallisiin, palvelutasoltaan vaatimattomampiin uimarantoihin. EU-rannoiksi kutsutaan niitä, joilla käy uimakaudella päivittäin yli 100 henkeä. Uimavalvontaa rannoilla ei ole.

Kaikki rannat karttapalvelussa

Kaikki kaupungin uimarannat on listattu liikuntapalveluiden nettisivuilla ja jokainen ranta on merkitty myös kaupungin karttapalveluun osoitteessa http://kartta.jns.fi.

Osalla rannoista voi uimisen lisäksi pelata rantalentopalloa, ostaa läheiseltä kioskilta vaikka jäätelön ja parilla rannalla järjestetään myös lasten rantauimakouluja.

Valinnanvaraa Joensuussa siis riittää ja jokainen löytää varmasti itselleen mieluisan rannan. Tai mikäpä sen mainiompaa kotiseutumatkailua kuin kiertää kesän aikana vaikka ne kaikki.

Rannat listattuna liikuntapalveluiden sivuilla:

www.joensuu.fi/uimarannat

Uimarannat karttapalvelussa