Joensuun toriuudistuksen ajan torikauppa tapahtuu keskusaukion, keskuspuiston ja kävelykadun alueella välillä Siltakatu–Koskikatu. Tarvittaessa toria voidaan laajentaa kävelykadun pohjois- ja eteläosiin. Järjestelyjä on jo käyty torikauppiaiden kanssa läpi, myyntipaikkoja viimeistellään parhaillaan.

Kävelykadulla on vielä myyntipaikkoja halukkaille tarjolla.

Torikauppiaat ovat olennaisesti olleet suunnittelemassa tilapäisen torin toimintaa. Aiheesta on järjestetty kaksi keskustelutilaisuutta, joissa on syntynyt muun muassa idea muodostaa keskuskujalle niin sanottu ruokaraitti. Eli tutut torikauppiaat ruokakojuineen pyritään sijoittamaan samalle alueelle. Torikauppiaiden tarjoamia ruokia ja juomia löytyy siis keskitetysti Sinisen virran varrelta.

Toriuudistuksen ajaksi joitakin penkkejä, pyörätelineitä ja roska-astioita täytyy tilapäisesti poistaa kävelykadulta, jotta riittävä väljyys ja kulkumahdollisuudet voidaan turvata. Myös keskusaukion leikkipaikka on purettava tilapäisesti toriuudistuksen ajaksi. Kaupunki pahoittelee tästä mahdollisesti aiheutuvaa mielipahaa.

Lue lisää ja katso, missä kukin kauppias on.

Torikartta_pysty copy