Joensuussa katujen ja muiden yleisten alueiden rakentamisen ja remontoinnin painopiste on siirtymässä siltojen rakentamisesta muihin kohteisiin.

Vielä keväällä 2016 viimeisteltiin Suvantosillan peruskorjaustyöt ja kesällä peruskorjataan Nurmeksentiellä sijaitseva Siihtalan ylikulkusilta. Kaikki liikenne Nurmeksentiellä on poikki välillä Teollisuuskatu–Siihtalantie lokakuun loppuun asti.

Ilosaari remonttiin rokkiviikonlopun jälkeen

Ilosaaren peruskorjaus käynnistyy heti rokkiviikonlopun jälkeen. Se on tämä vuoden hankkeista suurin yksittäinen kohde. Remontti on ajoitettu niin, että kesän 2017 rokissa päästäisiin jo täysin uudistuneeseen saareen juhlimaan.

Remontti valmis ensi vuoden rokkiin

Karhunmäessä rakennetaan tänä kesänä laajenevan asuinalueen tarvitsemien uusien katujen ja puistoalueiden lisäksi kokonaan uusi hiekkatekonurmikenttä ja lähiliikuntapaikka.

Katuihin ja puistoihin 16 miljoonaa

Vuonna 2016 käytetään Joensuun kaupungin katujen ja puistojen rakentamiseen rahaa lähes 16 miljoonaa euroa. Vuosina 2017 ja 2018 investointitaso asettunee vähän yli 14 miljoonan euron tasolle.

Asuntoalueiden uudisrakentaminen jatkuu lähivuosina pääasiassa Karhunmäen, Multimäen ja Penttilän alueilla. Niittylahdessa on tarkoitus aloittaa uuden asuinalueen rakentaminen tonttikysynnästä riippuen vuonna 2018.

Liike- ja teollisuusrakentamiskohteina ovat vuonna 2016 lähinnä katujen viimeistelytyöt eri alueilla ja Kontiosuon tieyhteyden parantaminen. Vuonna 2017 aiotaan käynnistää Papinkankaan laajan teollisuusalueen rakentaminen.

Tänä vuonna katujen peruskorjauskohteina ovat aiemmin käynnistyneiden kohteiden viimeistelytöiden lisäksi muun muassa kiertoliittymä Tikkamäentielle, II-kaupunginosan katujen parannustyöt ja Reijolantien parannustoimet.

II-kaupunginosan parannustöihin sisältyy Kauppakadun muuttaminen pyöräkadun luontoiseksi.

Valaistuskuluihin 50 %:n säästö

Energiatehokkaan ulkovalaistuksen toteutuksessa otetaan todella suuri loikka, sillä suuri osa valaistuksesta tullaan seuraavien kolmen vuoden aikana muuttamaan led-valaistukseksi, millä saadaan aikaan suuret, yli 50 % energiakustannussäästöt.

Puistojen perusparantamisrahoituksella korjataan leikkikenttiä ja Aavarannan puistosiltoja sekä toteutetaan lähiliikuntapaikkoja.

Tänä vuonna toteutetaan Vehkaniemen venesatama ja aloitetaan Ukonniemen satama-alueen laajennustyöt. Liikuntapaikkahankkeista toteutusohjelmassa ovat Karhunmäen pallokentän ja lähiliikuntapaikkakohteiden lisäksi vuonna 2017 toteutettavaksi kaavaillut Rantakylän tekonurmikenttä ja Ukonniityn pallokenttä.

Kauppatoria parannetaan

Tämän ja ensi vuoden aikana Symmetrinen kaupunki -vision toteuttaminen jatkuu määrätietoisesti. Siihen liittyvinä toimenpiteinä on suunniteltu toteutettavaksi Kauppatorin parantaminen ja keskustan joukkoliikennejärjestelyt vuonna 2017–2018.

Lisäksi asemanseudun kehittämistoimia on kaavailtu käynnistettäväksi vuodesta 2017 alkaen ja Malmikadun kehittäminen pyöräilyä suosivaksi reitiksi vuodesta 2018 alkaen.

Kehittämishankkeiden rahoituksessa on Raatekankaan eritasoliittymän toteutus siirtynyt vuosille 2017–2018 valtion rahoitusosuuden viivästymisen vuoksi.