Suomen suosituimmat tähdistöottelut, maailman parhaat pesäpalloilijat! Klassikkotapahtuma saapuu historiansa ensimmäistä kertaa Joensuuhun 29.6.–1.7.

Itä-Länsi on ilmiö, jonka voi kokea vain paikan päällä. Perinteinen urheilujuhla yhdistyy moderniin tinkimättömän kovaan urheilullisuuteen ja huippupelaajien silmiä hiveleviin taidonnäytteisiin. Luvassa on ennakkoluulottomia, taidokkaita ja yllätyksellisiä ratkaisuja.

Itä ja Länsi ovat kohdanneet pesäpallon arvo-ottelussa jo vuodesta 1932 lähtien. Tämä Suomi-kesän klassikko pitää kokea ainakin kerran elämässä – ja mikä onkaan hienompaa kuin tehdä se kotikentällä, huikealla uudella Kerubi Stadionilla Mehtimäellä!

 

Itä-Länsi-ottelut

Viiden huippuottelun viikonloppu

Itä-Länsi on viiden tähdistöottelun karnevaali. Miesten ja naisten lisäksi A- ja B-poikien sekä B-tyttöjen otteluissa nähdään kentällä useita Superpesiksestä tuttuja kasvoja. Tulevaisuuden pelaajat pääsevät tuhansien katsojien eteen näyttämään parasta osaamistaan.

Perjantai 29.6.
A-pojat, 61. Itä-Länsi klo 18.30 (voitot 31–28, tasan 1)
Maksuton sisäänpääsy!

Lauantai 30.6.
B-tytöt, 42. Itä-Länsi klo 11 (voitot 14–27)
Naiset, 57. Itä-Länsi klo 16 (voitot 25–28, tasan 3)

Sunnuntai 1.7.
B-pojat, 42. Itä-Länsi klo 11 (voitot 26–15)
Miehet, 84. Itä-Länsi klo 16 (voitot 37–36, tasan 10)

Kaikkien aikojen pesistähdet tositoimissa

Superpesiksen seuraajia hemmotellaan kuluvalla kaudella. Nelosen Supertähdet-ohjelmasta tuttu kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen jahtaa uusia ennätyksiä, samoin kuin kautta aikain etenijäkuningas Sami Haapakoski.

Kunnareiden kunkut Juha Korhonen ja Henri Puputti lyövät läpi. Jere Dahlströmillä on mahdollisuus nousta kaikkien aikojen lyöjäkuninkaaksi ja tehopelaajaksi, samoin yhden kauden ennätyksen takoneella Roope Korhosella.

Naisten Superpesiksessä Emmi Viitala nousi etenijätilaston kautta aikain kärkikymmenikköön, samaa tavoittelee lyöjätilastossa Susanna Puisto.

Itä-Länsi on huippupesäpalloilijan unelma, jota ei turhaan ole verrattu maajoukkue-edustukseen. Yleisöllä on yhä ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä tositoimissa sekä pesäpallohistorian kovimmat huippupelaajat että innokkaat nuoret tulevaisuuden tähdet.

Liput ja saapuminen

Kerubi Stadion sijaitsee Areenan takana osoitteessa Uimarintie 3. Ruuhkia saattaa esiintyä, joten kätevimmin paikalle pääsee kävellen tai pyörällä. Bussien aikataulut voi tarkistaa osoitteesta www.joensuu.fi/reitit-ja-aikataulut.

Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa kaikille katsojille maksuttoman sisäänpääsyn perjantain A-poikien otteluun. Lauantain ja sunnuntain päiväliput myy Ticketmaster Suomi, www.ticketmaster.fi.

Tapahtumatorin kautta ytimeen!

Itä-Länsi-tapahtumatorille on vapaa pääsy koko tapahtuman ajan. Tarjolla on lähiruokaa, Kerubin ruokateltta ja anniskelupiste, kahviloita, fanituotteita, urheiluvälineitä, tuote-esittelyjä, matkailuvinkkejä, liikennetietoa sekä paljon muuta. Tapahtumatori sijaitsee Kerubi Stadionin välittömässä läheisyydessä.

Pesishurmos vallannut Joensuun

Vielä 15 vuotta sitten Joensuu oli musta piste superpesiskartalla. Ensimmäisen pääsarjakauden 2004 jälkeen kehitys on kuitenkin ollut nopeaa ja tätä nykyä joukkue liitää viiden miesten SM-mitalin voittoputkessa. Naisten joukkuekin pelaa jo toiseksi korkeimmalla tasolla Ykköspesiksessä.

Avainasemassa on Joensuun Mailan vahva seuratoiminta, joka rakentuu monipuoliselle, aktiiviselle ja vastuulliselle pohjalle. Junioritoiminnalla on imua, pesiskoulut innostavat lapsia ja nuoria. Harrastepesikseen on helppo tulla mukaan.

 

Harrastepesikseen on helppo tulla mukaan.

Pelaajapolku on rakennettu kuntoon huipulle saakka ja pesäpallo on yksi Joensuun urheiluakatemian päälajeista. Opiskelumahdollisuudet, huippuluokan olosuhteet ja laadukas valmennus tuovat kaupunkiin pesäpalloilevia nuoria eri puolilta Suomea. Erityisiä leirityksiäkin järjestetään tiuhaan, hyvänä esimerkkinä Pesäpalloliiton yläkoululeiritys.

Joensuun kaupungin määrätietoinen toiminta ja panostukset näkyvät – Joensuu voi hyvällä syyllä kutsua itseään urheilukaupungiksi.

Kautta aikain ensimmäinen Joensuun Itä-Länsi on keskikesän huipennus ja kirsikka kakun päälle.

Uusimmat tiedot Itä-Lännestä

www.ita-lansi.fi
Instagram: @pesisitalansi
Facebook:@ItaLansi
Twitter: @ItaLansi

Osallistu keskusteluun ja jaa omat parhaat muistosi hashtageilla #pesis ja #ItäLänsi