Lyhytaikaisen työn ja nuoren tekijän yhdistävä Work Pilots -applikaatio on saanut syksyn aikana jalansijaa Joensuusta. Palveluun on kirjautuneena kymmeniä innokkaita keikkatöitä etsiviä nuoria.

Joensuun kaupunki on kokeillut applikaation käyttöä työyksiköissään ja työllistänyt sitä kautta nuoria lyhyille, muutaman tunnin keikoille. Työtilauksia voivat tehdä myös yritykset ja kotitaloudet, joille sovellus tarjoaa helpon tavan saada työntekijä nopeasti lyhyisiin työrupeamiin ilman työsopimuskiemuroita.

Katsoin säätiedotusta eräänä perjantai-iltapäivänä ja totesin, että piha on haravoitava lauantain aikana ennen sunnuntain luvattua lumisadetta. Kirjasin haravointikeikan Work Pilotsiin ja illalla valitsin hakijoista sopivimman ja sovin tarkemmin aikataulusta. Lauantaina homma oli hoidettu – juuri ajoissa ennen lumisadetta.

Work Pilots toimii siten, että työtilauksen tekijä kirjaa keikan järjestelmään, valitsee hakijoista keikalle sopivan tekijän ja maksaa toteutuneesta keikasta Work Pilotille 16 euroa/tunti. Work Pilots hoitaa verot sekä muut maksut ja maksaa tekijälle tehdystä työstä 10 euroa/tunti vähennettynä kunkin nuorella omalla ennakonpidätysprosentilla.

Nuorelle Work Pilots tarjoaa helpon tavan harjoitella työelämän pelisääntöjä. Oman osaamisen kuvailu profiilissa, työn toteutuksen yksityiskohdista sopiminen työnantajan kanssa ja työn loppuun saattaminen ovat tärkeitä taitoja työssä kuin työssä.

Sovellus oli kiva ja helppo tapa päästä tekemään töitä, mikä sopii hyvin nuorelle opiskelijalle. Hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan miltä töitten teko ja niiden hakeminen tuntuu sekä tienata vähän rahaa. Sovellus on tehty todella hyvin, mikä helpottaa nuoria, sillä töiden saaminen voi olla joillekin nuorella iällä lähes mahdotonta. Tykkäsin kovasti ja odotan uusia mahdollisuuksia!

Work Pilots –applikaation voi ladata kännykäänsä tai sitä voi käyttää tietokoneella nettiselaimen kautta. Katso lisätietoja osoitteesta www.workpilots.fi