Joensuun keskustan kiertoliittymätaiteen toteuttaminen jatkuu Rantakadun ja Suvantokadun kiertoliittymässä. ”Käenpesä”-niminen teos on lehtikuusesta valmistettu linnunpesää kuvastava puuveistos.

Pesän sisälle on sijoitettu kuparilevyillä pinnoitettu käenmunaa esittävä veistos, joka toimii samalla yhtenä teoksen tunnelmavalaisimena.

Suunnittelijan mukaan teoksen aihe viittaa Pohjois-Karjalan maakuntalintuun, käkeen. Teos asennetaan paikoilleen toukokuussa, samanaikaisesti Suvantosillan peruskorjauksesta aiheutuvan, noin kuukauden mittaisen liikennekatkon aikana.

Teoksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa helsinkiläinen Casagrande Laboratory Center of Urban Research Oy, rakennesuunnittelusta ja puutyöstöstä joensuulainen Timber Bros Oy. Teoksen toteuttaa Rakennus-Sauma Komulainen Ky Kuhmosta.

”Käenpesä” on keskustan kiertoliittymätaiteen teossarjassa kolmas ja sen pohjalla on aikaisemmin järjestetty ideakilpailu, jonka perusteella ovat jo valmiina Rantakadun ja Yläsatamakadun kiertoliittymässä ”Kranssi” sekä Suvanto- ja Koulukadun kiertoliittymässä ”Rinkeli”.