Osana Joensuun kaupunkikeskustan kehittämishanketta järjestetään monia erilaisia tapahtumia tänä kesänä.

Joensuun mielenterveyden tuen Diku-hanke pelaa Koivuniemen kentällä kävelyfutista kesämaanantaisin klo 18–19.30. Kävelyfutis on erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille soveltuva jalkapallon muoto. Lajissa on kielletty juokseminen, fyysinen kontakti sekä pallon potkaiseminen lantion korkeuden yläpuolelle.

Maaseutuyhdistys Sydänlanka puolestaan toteuttaa tanssijameja Pakkahuoneella kesän aikana: 14.6., 27.6., 11.7. ja 25.7. Tanssijameja järjestetään myöhemmin elokuun puolivälistä eteenpäin joka toinen viikko tiistai-iltaisin klo 18.30–19.30. Näillä kerroilla tanssit järjestetään Pääkirjaston Muikkusalissa. Tanssijamit on tunnin kestävä pimeähuonetanssi, jossa ei tarvitse jännittää esimerkiksi muiden katsetta, koska tila on hämäränä.

Lisäksi Korpisirkus ry järjestää puistosirkusta vielä kolme kertaa Taidemuseon pihassa: 12.6. klo 17–20, 19.6. klo 17–20 ja 26.6. klo 17–20. Puistosirkus koostuu 1,5 tuntia kestävästä ryhmäohjauksesta, jonka jälkeen osallistujilla on 1,5h aikaa avoimeen kokeiluun.

KAKE-toiminnalla tuetaan ja edistetään sosiaalista osallisuutta, opintojen suorittamista, työllistymistä ja työssäpysymistä. Kohderyhmänä voivat olla henkilöt, jotka tarvitsevat tukea työllistymisessä sekä työelämässä pysymisessä.