Kaupunki on päättänyt yhdistää samaan pakettiin itsenäisenä toimineet viestintäyksikön ja tapahtumapalvelut. Tähän asti viestintä on toiminut konsernipalveluissa kaupungintalolla ja tapahtumapalveluiden toiminta on jaettu osin sinne ja osin hyvinvointitoimialan alle.  Tapahtumapalveluiden väki on tässä välissä vielä reissannut tavaroineen Carelicumista Tiedepuistolle. Kuulostaa monipolviselta ja sitä se on ollutkin.

Mitä tämä uudistus konkreettisesti tarkoittaa minulle? Reilun kolmen vuoden aikana työskennellessäni tapahtumapäällikkönä viestintä on ollut työssäni  keskeisin kumppani. Lähes käsi kädessä on tehty töitä. Toki yhteistyötahoja kaupunkiorganisaatiossa on lukuisia muitakin, joiden kanssa asioin päivittäin. Samoin on viestinnällä. Viestintää ja tapahtumapalveluita on yhdistänyt kaupungin tapahtumista, tempauksista, matkailusta ja aktiviteeteista kertominen. Hienosti sanoen molemmat ovat tuoneet esille kaupungin pehmeää vetovoimaa. Yhdessä.

Työ tapahtumapalveluissa ja viestinnässä ei kuitenkaan ole pelkästään juoksupöhköilyä Extreme Runissa, skumppatarjoilua festarivieraille tai hassujen videoiden julkaisemista. Molemmissa yksiköissä konepellin alla tehdään myös vaativaa ja lakisääteistä perustyötä aina lyhytkestoisesta maankäytön luvittamisesta verkkosivujen ymmärrettävyyden parantamiseen. Kaikki perustyö ei välttämättä näy ulospäin ja tekemistä perusasioiden kehittämisessäkin riittää.

Viestintä- ja tapahtumapalveluiden tehtäviin jatkossa kuuluu myös koordinoida kaupungin matkailun ja markkinoinnin edistämistä. Karelia Expert Oy:n ja Business Joensuun järjestäytymisten jälkeen pääsemme yhdessä suunnittelemaan ja edistämään Joensuun matkailua, sillä kaikille kolmella toimijalla on selkeä oma roolinsa.

Jatkossa viestintä- ja tapahtumapalveluiden väki löytyy saman katon alta ja yhteistyö tiivistyy. Ovi on myös entistä enemmän auki kaupunkilaisille ja kumppaneille – yhteistä tarinaahan me Joensuusta kerromme.

Markku Pyykkönen
tapahtumapäällikkö
[email protected]
puh. 050 340 5826

Kaupunki yhdistää viestintäyksikön ja tapahtumapalvelut