Kalevan Rasti järjestää Joensuu-Jukolan Enossa 17.–18. kesäkuuta

Jukolan viestin järjestelyistä 95 prosenttia tehdään vapaaehtoisten talkootyönä. Joensuu-Jukolan kilpailukeskuksena toimii Enon koulukeskus. Tapahtumaan osallistuu yli 16 000 kilpailijaa, ja 40 000 kisavierasta nauttii tunnelmasta paikan päällä. Jukolan tunnelmaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi, ja se on vaikuttava kokemus aina niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle kävijälle.

Innostuneet vapaaehtoiset ovat merkittävä osa Jukolan hienoa tunnelmaa, ja talkoolaiset mahdollistavat Jukolan viestin järjestämisen. Tarjolla on monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä myös ennen ja jälkeen itse tapahtuman.

– Tavoitteemme on saada tapahtumajärjestelyihin mukaan 1500 talkoolaista, kertoo Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen.

Jukolan talkootyöntekijät jakautuvat valiokuntiin, joita ovat areenatuotanto, IT, kartta ja radat, kenttä, ympäristö ja huolto, turvallisuus ja liikenne, kilpailu, ravintola, talous ja markkinointi, toimisto sekä viestintä.

Tehtävistä voi kysyä lisää valiokuntien päälliköiltä.

Venlojen juhlaviesti osa itsenäisyyden juhlaohjelmaa

Suomi 100 Venlojen juhlaviesti on 40. Venlojen viesti. Naisten henkilökohtainen yhteislähtökilpailu Venlojen juoksu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1951, ja osanottajamäärien kasvaessa se muuttui Venlojen viestiksi vuonna 1978.

Joensuu-Jukolan suojelija on tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio. Jukolan viestin sanoma osoitetaan 100-vuotiaalle Suomelle ja sen vastaanottaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Sanoma on aikaisemmin pidetty salassa Jukolan voittajajoukkueen ankkurin maaliin saapumiseen saakka, mutta nyt tehdään poikkeus. Siten sanomaan liittyvät perinteet voidaan liittää Suomen itsenäisyyden juhlaohjelmaan.

Tutustu tapahtumaan ja talkootehtäviin täällä