Joensuussa 99-vuotiaan Suomen juhliminen alkaa kello 10 jumalanpalveluksilla Joensuun kirkoissa. Kunnianosoitus ja seppeleiden lasku sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille kello 12. Tilaisuudessa esiintyy Joensuun  Mieskuoron seniorit, johtajanaan Markus Hänninen ja puheen pitää rovasti Iivo Suvanto.

Kahvitarjoilu alkaa konservatoriolla kello 12 ja päiväjuhla kello 13. Juhlapuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Kauppinen.  Juhlan musiikista vastaavat Karjalan maanpuolustussoittokunta, johtajana mus. majuri evp. Juha Tiensuu ja yksinlaulua esittää Sofia Soinen säestäjänään Anastasia Laydinen. Juhla päättyy kansalaisjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Pertti Vainionpään päätössanoihin.

Enossa on sanajumalanpalvelus kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille. Kahvitarjoilu ja juhla seurakuntatalolla. Juhlassa tervehdyssanat esittää vs. kirkkoherra Markku Koistinen. Juhlapuheen pitää näyttelijä Pekka Räty. Juhla päättyy kaupunginvaltuutettu Heino Rädyn päätössanoihin. Mieskuoro Kontioiset esiintyy.

Kiihtelysvaarassa jumalanpalvelus alkaa kello 10 ja sen jälkeen seppeleiden lasku. Päiväjuhla ja kahvit ovat Suojapirtillä. Tervehdyssanat lausuu kaupunginvaltuutettu Laura Jormanainen ja päätössanat pastori Jukka Erkkilä. Esko ja Tommi Ilonen esittävät lauluja Yrjö Jylhän runokokoelmasta ”Kiirastuli”.

Pyhäselässä on kello 10 alkaen sanajumalanpalvelus ja sen jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoille, mukana kaupunginvaltuutettu Hannu Holopainen. Kahvit ja juhla seurakuntatalolla. Tervehdyssanat ja loppurukouksen lausuu kirkkoherra Ville Ojala.

Tuupovaaran kirkossa on messu kello 13. Seppeleiden laskun jälkeen siirrytään kahville ja juhlaan seurakuntatalolle. Tervehdyssanat lausuu kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Arto Pippuri. Juhlapuheen pitää Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikkö eversti Asko Valta. Juhlassa jaetaan ansiomerkkejä Tuupovaaran Sotaveteraanit ry:n edustajille. Tilaisuuden musiikista vastaavat Saara Schemeikka-Jormanainen (laulu) ja Aulis Hämäläinen (urut). Tilaisuus päättyy Joensuun ortodoksisen seurakunnan pastori Marko Mäkisen päätössanoihin.