Ensimmäinen sata vuotta on täynnä. Omaa maata on rakennettu ja asioita päätetty yhdessä vaikeistakin ajoista huolimatta. Itsenäisyyspäivänä pysähdytään kunnioittamaan mennyttä sataa vuotta ja juhlitaan saavutettua.

Joensuussa päivän vietto alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla sankarihaudoille sekä hautamuistomerkeille kello 12. Sankarivainajien hautoja on Joensuussa kaikkiaan 887. Kunnianosoitus tehdään järjestäytymällä sankarivainajien maassa olevien muistolaattojen eteen kahdessa ryhmässä kello 12 ja 12.15.

Päiväjuhla pidetään Carelia-salissa kello 14, jonka jälkeen on kahvitarjoilu. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä soihtukulkue sankarihaudoille lähtee Carelia-salilta kello 16. Siihen voi liittyä vaikkapa päiväjuhlasta tai tule mukaan reitin varrelta. Oman taskulampun tai led-lyhdyn voi ottaa mukaan lisäämään juhlallista tunnelmaa. Sankarihautausmaalla järjestetään juhlatilaisuus kello 16.20.

Itsenäisyyspäivän juhlat maaseutualueilla

Enossa on messu kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille. Kahvitarjoilu ja juhla seurakuntatalolla.

Kiihtelysvaaran kirkossa on jumalanpalvelus kello 10, jonka jälkeen seppelten lasku sankarihaudoille. Seurakuntatalolla juhlakahvit sekä päiväjuhla.

Pyhäselässä on jumalanpalvelus kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarivainajien haudalle. Tämän jälkeen kahvitarjoilu ja itsenäisyyspäivän juhla Pyhäselän seurakuntatalolla.

Tuupovaarassa alkaa messu kello 10, jonka jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Haudoilta siirrytään seurakuntatalolle, jossa ennen juhlaa kahvitarjoilu.

 

Lue lisää juhlien ohjelmasta
www.joensuu.fi/itsenaisyyspaiva