Hienosti palvellut väliaikainen kävelykadun tori voi vetäytyä ansaitsemalleen talvilomalle, sillä sunnuntaina marraskuun 25. päivä juhlitaan pari vuotta remontissa olleen uuden torin virallisia avajaisia. Silloin voi alkaa myös virallisesti odottaa joulua, sillä samalla vietetään joulunavausta.

Kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleeksi mukaan sankoin joukoin!

Jouluinen torimyynti käynnistellään jo alkuiltapäivästä kello 12 alkaen. Kello 14 alkaen lapset pääsevät silittelemään karvakamuja ja ajamaan ponilla. Torilla on myös eläinhahmoja ja hämärän tultua heijastintonttuja.

Tunnelma tihentyy, kun jouluvalot sekä joulukuusen valot syttyvät hämärän tullen.

Virallisesti uusi tori avataan kello 16, homman hoitaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Illan aikana lavalle pääsevät niin tanssivat lapset kuin itseoikeutetusti joulupukki ja muori.

Ohjelmassa on myös Lasten joulurauhan julistus ja turvallisen joulun toivotus ja yhteislaulua Mika Vanhasen säestyksellä. Torilla paljastetaan myös kaupungin virallinen joulutonttu ja arvotaan kinkku!

Juhlaan luo erityistä tunnelmaa Taidemuseo Onnin julkisivulla fantasianomaisesti henkiin heräävät museon kokoelmat.

Torin ja joulunavaus huipentuvat ilotulitukseen, joka ammutaan Vapaudenpuistosta kello 17.

Tapahtuman järjestää Joensuun kaupunkikeskustayhdistys. Yhteistyössä ovat mukana muun muassa Joensuun kaupunki, Pelastuslaitos ja poliisi, Liikenneturva ja Riveria.