Miten saan tuotteen myytyä? Mistä löydän tähän rahaa? Muun muassa näissä kysymyksissä Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek Oy auttaa yrityksiä. Liki 80 prosenttia Josekin tekemästä työstä on tänä vuonna liittynyt yleiseen yritysneuvontaan, hankinta-asiamiestoimintaan, omistajavaihdoksiin ja yritysten kehittämiseen.

Kesäkuun loppuun mennessä Josek on auttanut yli 1080 asiakasta.

Esimerkiksi Eija-Hannele Tanskanen tilitoimisto Tasetarista on ohjannut asiakkaitaan kääntymään Josekin puoleen, jos pulmakohtia on ilmennyt. Tanskanen itse on saanut nyt Josekista apua yrityksensä myyntiin.

– Josekilla on sellainen järjestelmä, että kaikki sujui todella helposti. Sieltä otettiin perustiedot ylös ja laitettiin myynti-ilmoitus. Ostajaehdokkaat saivat Josekin kautta tietoja ja ottivat yhteyttä. Mitä se olisi ollut, jos itse olisi pitänyt tehdä kaikki?

Tasetarin tänä syksynä ostaneen Linna-Laskenta Oy:n Katja Kinnunen ja Suvi Hakulinen puolestaan olivat Josekiin yhteydessä, kun he etsivät ostettavaa tilitoimistoa.

Joensuun seudulla on perustettu ensimmäisen puolen vuoden aikana 251 yritystä, kun samana aikana toimintansa on lopettanut 157 yritystä. Näin ollen yritysten määrä on kasvanut 94:llä.

Tänä vuonna työssä on näkynyt runsas tukien hakeminen. Josekin mukaan Pohjois-Karjalan seutu on maaseudun pienyritysrahoituksen hakijamäärissä maan kärkeä.

Joensuun kaupungin tytäryhtiön palvelut ovat yrityksille maksuttomia. Yritys voi ottaa Josekiin yhteyttä, vaikka tarvitsisi vain sparrausapua.

Eija-Hannele Tanskasen (kuvassa oik.) mukaan yrityskauppa sujui Josekin kautta vauhdikkaasti. Tanskanen myi tilitoimisto Tasetarin Linna-Laskenta Oy:n Katja Kinnuselle (vas.) ja Suvi Hakuliselle syyskuussa.