Miksi kaiken pitää aina muuttua? Niinpä, miksi. Toisaalta, usein pääsen vastaamaan kysymykseen, että miksi tämä pitää vielä tehdä paperilla enkä voi tehdä sitä sähköisesti, yksityisellä puolella näin on kuulemma voinut tehdä jo vuosia. Kyllä meillä kaupungillakin on kova tahto ja halu mahdollistaa sähköinen asiointi monissa palveluissamme, mutta valitettavasti se ei vain tapahdu hetkessä eikä kerralla. Tänäkin vuonna otamme käyttöön useita uusia sähköisiä palveluita, joista päivähoidon ja rakennusvalvonnan palvelut ovat suurimmat.

Päivähoidosta tarkemmin tässä numerossa, mutta sen voin todeta, että näiden muutosten valmistelu alkoi jo reilu vuosi sitten. Väliin mahtui paljon määrittelyä sekä kilpailutusprojekti, ja vasta sitten päästiin itse käyttöönottoon. Kuinka sitten palvelut otetaan vastaan sekä muotoutuvat osaksi arkeamme, on asia jonka vasta aika näyttää. Toiveissa on mahdollisimman korkea käyttöaste sekä tyytyväiset asukkaat.

Monet meistä miettivät, että miksi aina digi ja vain digi. Enkö voi enää mennä asiani ja papereideni kanssa asioimaan tiskillä? Totta kai jatkossakin voi edelleen asioida papereiden sekä kysymysten kanssa, mutta sähköistämällä palveluita mahdollistamme sen, että asioita voi hoitaa silloin kuin itselle sopii parhaiten, vaikka iltamyöhään. Ei tarvitse sovitella aikataulua tapaamiselle tai raahautua ison paperinipun kanssa toimipisteeseen ihmettelemään, että onko kaikki tarpeellinen varmasti mukana. Tai entäs jos internet menee rikki? Ei hätää, meidät tavoittaa nyt ja jatkossakin vielä puhelimella tai tulemalla käymään.

Veikkaanpa, että monet teistä miettivät ja odottavat, että mitä seuraavaksi. Sen voin jo nyt paljastaa, että sähköinen allekirjoitus on testauspolussa ja siirtyy sieltä sitten aikanaan käyttöön. Mitä kaikkea sen avulla sitten toteutetaan, selviää tulevissa Joensuun uutisissa, joten pysykäähän linjoilla.

Hieman viileähköstä alkukesästä ja digihuumasta huolimatta toivotan kaikille rentouttavaa sekä toivottavasti lämmintä kesää.

Pekka Penttinen
tietohallintopäällikkö
Puh. 050 592 3759
pekka.penttinen@jns.fi

Entä jos internet on rikki?