Joensuun kaupungin elinvoimajohtajan virkaan on valittu hallintotieteiden maisteri Mikko Härkönen, 37. Hyvinvointijohtajaksi valittiin kasvatustieteiden maisteri Riitta Huurinainen, 57.

Joensuun kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan 19. joulukuuta.

Härkönen siirtyy elinvoimajohtajaksi työ- ja elinkeinoministeriön yritys- ja alueosastolta. Siellä hän on toiminut yrityspalveluryhmän palveluprosessit ja verkostot -vastuualueen esimiehenä.
Kun paikka tuli auki, Härkönen päätti hakea uutta työtä useasta syystä. Mielenkiinnon herätti se, että Härköselle oli kertynyt sellaista kokemusta ja näkemystä, joista on hyötyä elinvoimajohtajan tehtävissä.
– Näen Joensuun vireänä kasvukeskuksena. Tehtävässä pääsen vahvistamaan Joensuun kasvua. Ensimmäisenä tutustun vielä syvemmin siihen, missä vaiheessa elinvoimapalveluiden kanssa mennään ja lähden sidosryhmien kanssa kehittämään toimintaa, Helsingistä tavoitettu Härkönen pohtii.
Joensuuhun hakeutuminen oli tietoinen valinta myös perheen vuoksi. Härkösen vaimo on kotoisin Kontiolahdelta, joten perheellä on alueella hyvät tukiverkostot.
– Otan työn uutena, mielenkiintoisena haasteena. Tulen hyvin positiivisella asenteella Joensuuhun.

Hyvinvoinnin asialla

Riitta Huurinainen puolestaan on ennen uutta virkaansa työskennellyt Kelan itäisen vakuutuspiirin johtajana. Hyvinvointijohtajan työstä hän kiinnostui päästäkseen toimimaan hyvinvoinnin ytimessä. Huurinainen muistuttaa, että hyvinvoinnin tavoin myös pahoinvointi kasaantuu. Hän haluaa olla luomassa edellytyksiä hyvinvoinnille jo päivähoidosta lähtien. Huurinaisen mielestä on tavattoman mielenkiintoista olla tällaisessa työssä mukana.
– Olen nöyrällä mielellä tulossa, koska uudessa työssä on paljon opeteltavaa. Toisaalta olen hyvin innostunut uusista haasteista. Olen erittäin mielissäni siitä, että saan liittyä kaupungin vahvuuteen, Huurinainen kommentoi valintaansa.