Perjantaina 25.8. meillä tarjoillaan kulttuuria kaikille, onhan silloin perinteisen Joen Yön aika!

Tänä vuonna tuon yhden päivän ilmaisen tapahtumapläjäyksen päänäyttämönä Ilosaari, mutta tekemistä ja kokemista on paljon ympäri kaupunkia.

Joensuun myöhäiskesän piristäjä, Joensuun kulttuuripalveluiden järjestämä Joen Yö -kaupunkifestivaali saattaa vilkkaan tapahtumakesän syksyn puolelle tuoden kaupunkilaiset nauttimaan kulttuurista ympäri kaupunkia.

Joen Yön tapahtumat ovat perjantaina 25.8. iltapäivästä yömyöhään. Erilaista tekemistä, nähtävää, koettavaa ja ihmeteltävää löytyy kaikille joensuulaisille: festivaalitapahtumat ulottuvat aina Bunkkerimuseolta Botaniaan ja Laulutaloon ja Rantapuiston Fiktion merikonttidiskon kautta Ilosaaren laitureille. Kulttuuria on tarjolla runsaasti: saman päivän aikana esittäytyy yli 100 erilaista yhtyettä, esiintyjäryhmää, järjestöä, ohjelmanumeroa, taiteilijaa ja toimipistettä.

Rantapuisto

Rantapuistossa tapahtuu koko puiston laajuudelta Pakkahuoneelta Länsisillalle saakka. Käy tutustumassa paikallisiin järjestöihin järjestöbulevardilla, tanssi itsesi hurmokseen Trash Heroesin tahdissa tai Fiktion konttidiskossa, tutustu Pelätinten yöhön kaupungintalon pohjoispuolella ja nauti musiikista Elielinkadun lavalla, Elinalla tai Teatteriravintolassa.

Ilosaari

Uudistunut Ilosaari elävöitetään koko laajudessaan Joen Yön aikana: tapahtumaa on koko illan ajaksi. Ravintola Kerubin ja kumppaneiden loihtimia ruokia, paikallisia juomia ja makuja muualta maailmasta on maisteltavissa koko illan ajan. Tarjolla on useiden pienpanimoiden tuotteita sekä viinin maistelua. Urheilun ystäville on tarjolla muun muassa Roller derby -lajiesittelyä sekä SUP-lautailua. Myös Hehku-tulitaidefestivaali esittäytyy Ilosaaressa tuoden tulen järven keskelle.

Taitokortteli

Taitokorttelissa tapahtuu monenmoista Joen Yön aikaan! Uutuutena myöhäiskesän pimenevässä illassa esitetään lyhytelokuvia lapsille, Jytää!-dokumenttielokuva sekä uusien joensuulaisten artistien musiikkivideoita isolta screeniltä. Käy myös ihmettelemässä SPR:n Pop-up Konttia, Sultsinabaaria sekä Perheentalon järjestämiä saippuakuplatansseja.