Joensuun Musiikkijuhlilla 7.-.12.7. on tänä vuonna teemana ”Johtajuus elämässä ja taiteessa”. Isot nimet tähdittävät konsertteja kuutena perättäisenä päivänä: Iiro Rantala, Olli Soikkeli Trio, Jorma Hynninen, Janne Mertanen ja monia muita.

Ohjelma

La 7.7. klo 16.00
Chopinin pianokonsertot

Kansainvälisesti Chopin-tulkinnoistaan palkittu Janne Mertanen ja bassojäsenellä vahvistettu Savonlinna-kvartetti esittävät puolalaisen merkittävän säveltäjämestarin kaksi hienoa, romanttista pianokonserttoa, tällä kertaa sovituksena pianolle ja jousiyhtyeelle. Kokoonpano on niittänyt kiittävät arviot konserteistaan loppukeväästä, ja nyt mahdollisuus on kuulla kokonaisuus vielä Joensuussa. Konsertin kumppani on PKO.

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 25 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Su 8.7.2018 klo 15.00
Johtajuus elämässä ja taiteessa – suuntaviivoja tulevaan

Keskustelupaneelissa eri alojen johtajat pohtivat johtajuuden haasteita ja kontrasteja
Mitä johtajuus on tänä päivänä? Minkälaista tulevaisuuden johtajuutta odotetaan? Tänä päivänä puhutaan myös aikaisempaa enemmän tunteiden ja empatian roolista johtajuudessa. Mihin suuntaan on mennyt suomalaisen johtajuuden evoluutio?

Paneelissa mukana Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja, mainostoimisto FABRIKin toimitusjohtaja Perttu Kouvalainen, Juuan mopoileva kunnanjohtaja Markus Hirvonen, Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen, sekä Autotalo Hartikaisen toimialajohtaja Sami Salo. Musiikin johtajuuden näkökulmaa ammentaa kapellimestari Rauno Tikkanen. Tilaisuuden juontajana musiikkiopistorehtori, Joensuun Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Susanna Ertolahti-Mertanen.

Yleisölle tilaisuuteen vapaa pääsy

Musiikkijuhlat 2018

Su 8.7.2018 klo 18.00
Summer Birds ja IIRO RANNALLA

Kaksi tämän hetken kuumaa jazz-pianistia pistävät ranta-areenan raikumaan. Ohjelmistossa mm. Leonard Bernsteinia, John Lennonia, ja Iiro Rantalaa. Joonas Haavisto on kiinnostavimpia nuoren polven säveltäviä jazz-pianisteja, esiintynyt niin sooloartistina, orkesterisolistina kuin jazz-yhtyeidensäkin kanssa. Iiro Rantala on suurelle yleisölle tv:stäkin tuttu. Hän on festivaalilla nyt kolmatta kertaa, ja aivan erityisestä syystä: kokenut konkari ottaa yleisönsä niin sävelin kuin sanoinkin. Konsertin kumppani on Pohjois-Karjalan Osuuspankki.

Utran uittotuvan ranta-areena. Ennakkoliput 29,90 + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Ma 9.7. klo 18.00
Voittajan paluu!

Pianisti Antti Siirala voitti 17-vuotiaana kansainvälisen Beethoven-kilpailun Wienissä, ja sittemmin lukuisat 1.palkinnot mm. Leedsin kansainvälisestä pianokilpailusta siivittivät hänet merkittävälle kansainväliselle uralle. Hän on yksi harvoista pianisteista, joka on esittänyt konserttisarjana Beethovenin koko pianotuotannon. Siirala toimii konsertoinnin ohella Münchenin musiikkikorkeakoulun professorina.
Rautavaara – Beethoven –  Chopin – Schumann

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 21 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Ti 10.7. klo 17.00
Fantasia Tähdistä

Juuasta kotoisin oleva säveltäjä Ari Romppanen on koonnut konserttiin sävellystuotantonsa helmiä. Mukana myös Ghislaine Dionne, Mikko Raasakka, Sari Blå ja Janne Mertanen.

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 14,90 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Ti 10.7. klo 19.00
Obsession

Virtuoosinen viulismi nousee uudelle tasolle Sergey Malovin myötä! Joensuun Musiikkijuhlat kutsui Malovin jälleen lavalle, eikä hän jätä kuulijoita tälläkään kertaa kylmäksi. Pianisti Irina Zahharenkovan kanssa yhteistyö sinetöityy intensiiviseksi sukellukseksi romantiikan helmiin.

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 25 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Ke 11.7. klo 18.00
Lauluja elämästä

Legendaarinen Jorma Hynninen on valinnut tähän konserttiinsa kaikkein eniten itseään sykähdyttävimmät suomalaiset yksinlaulut Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon tuotannosta. Luvassa unohtumaton konsertti pianisti Ilkka Paanasen kanssa. Konsertti järjestetään yhteistyössä Joensuun Oopperayhdistyksen kanssa.

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 29,90 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu. Lapset (0–12 v.) 15 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

To 12.7. klo 19.00
Seven Come Eleven – Olli Soikkeli Trio

Olli Soikkeli on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz-kitaristeista. Tällä keikalla hän esiintyy yhdessä Grammy-palkitun pianistin Marian Petrescun ja basisti Teemu Åkerblomin kanssa. Ohjelmisto on mielenkiintoinen yhdistelmä musiikkia Django Reinhardtin ja pianistisuuruus Oscar Petersonin hengessä. Konsertin kumppani on Pohjois-Karjalan sähkö.

Joensuun konservatorion sali. Ennakkoliput 25 eur + asiakkaan valitseman toimitustavan kulu

Festivaalin yhteistyökumppaneita ovat Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Karjalainen, Abloy, Iso Myy, Karjalaisen Kulttuurin edistämissäätiö, Pohjois-Karjalan sähkö, Sokos Hotels, Joensuun konservatorio, Utran uittotupa, Pohjois-Karjalan Osuuspankki, Autotalo Hartikainen

*Toimituskulujen suuruus riippuu asiakkaan valitsemasta lippujen toimitustavasta. Toimituskulut näkyvät lipunostosivulla (www.lippu.fi) sekä www.joensuunmusiikkijuhlat.fi

Huomaa, että ennakkoliput ovat lähes aina ovilippuja edullisempia. Ennakkoliput on saatavilla niin pitkään kuin lippukiintiötä riittää, myynti päättyy kuitenkin viimeistään konserttia edeltävän vuorokauden loppuun. Ovilippujen myynti alkaa tuntia ennen konserttia. Ovilippujen hinnat näkyvät nettisivulla www.joensuunmusiikkijuhlat.fi

Liput konsertteihin:

www.lippu.fi sekä www.joensuunmusiikkijuhlat.fi

Ovilippujen hinnat www.joensuunmusiikkijuhlat.fi