Joensuu City Challenge 2018 -kilpailun neljä voittajaehdokasta ovat selvillä. Joensuulaisen Risto Takalan innovaatioratkaisu on Pielisjoen Itäkoskeen sijoitettava surffaukseen soveltuva koskiaalto. Sveitsiläisen Parqueryn ratkaisu tuottaa reaaliaikaista tietoa vapaista pysäköintipaikoista kaupunkilaisille.

Tanskalaisen Leapcraftin ratkaisu tuottaa sensoriteknologian avulla tietoa keskustan ilmanlaadusta, sääoloista ja liikennemääristä esimerkiksi kaupungin yritysten käyttöön.

Espanlajaisen Ctrl4 Environ ehdotus on konenäköä hyödyntävä sovellus, jonka avulla voi seurata Kauppatorin ihmismääriä ja optimoida Vesikon uimahallin energiankäyttöä käyttäjämäärien mukaan.

Esitetyt ratkaisut toteutetaan konkreettisesti Joensuuhun. Kunkin ratkaisun kustannus on enintään 50 000 euroa. Kilpailun kokonaisarvo on 200 000 euroa.

Haastekilpailun voitto on arvokas mahdollisuus

Joensuu City Challenge -kilpailun tavoitteena on löytää uusia ja innovatiivisia ratkaisuja kaupungin ja julkisten palvelujen kehittämiseen.

Kilpailu saa kannatusta voittajaehdokkailta:

– Olemme iloisia, että kaupunki uskaltaa tukea hieman rohkeitakin innovaatioita. Olimme suunnitelleet koskiaallon toteuttamista jo kesästä 2017 lähtien ja Joensuu City Challenge tarjosi upean mahdollisuuden päästä hakemaan rahoitusta projektin pilotointivaiheeseen, toteavat Risto Takala ja Jarmo Laine Surf Joensuusta.

– Kilpailun voittaminen on meille todella tärkeää, koska se antaa meille mahdollisuuden esitellä ratkaisuamme Joensuussa ja sitä kautta myös koko Suomessa. Suomi on edistyksellinen älykkäissä kaupunkiratkaisuissa ja siksi ihanteellinen kohde ratkaisullemme, sanoo Parquery AG:n toimitusjohtaja Andrea Fossati.

Joensuu City Challenge julkistettiin joulukuussa 2017, ja se on osa Joensuun kaupungin ja valtion välistä kasvusopimusta, jonka tavoitteena on alueen kansainvälistymisen, elinkeinoelämän kasvun ja kilpailukyvyn vahvistaminen.