29. marraskuuta eli Joensuu-päivänä on Teatteriravintolan lisäksi kahvipannu kuumana myös Enon, Pyhäselän, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran palvelupisteillä. Päivä sisältää monipuolista tekemistä.

Taidemuseo Onniin ja Carelicumissa sijaitsevaan Pohjois-Karjalan museo Hilmaan pääsee tutustumaan ilman pääsymaksua. Taidemuseo Onnissa esitellään Joensuu-päivän maistiainen Onni suosii rohkeaa -projektista kello 14. Carelicumin lastenkonsertissa esiintyy kello 9.15 Pentti Rasinkangas ja Hetkiä ennen itsenäisyyttä -valokuvanäyttely avataan kello 13. Aulassa on kello 11 alkaen Otsolan ammattiopiston opiskelijoiden käsityötuotemyyntiä.

Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajat ottavat Varaslähdön jouluun ja tuovat musiikkitervehdykset pääkirjaston Taiteiden aukiolle kello 12, Taidemuseo Onnin Olkkariin kello 13 ja Carelicumin aulaan kello 14.

Grafiikan pajalla osoitteessa Jokikatu 8 on avoimet ovet kello 12–18, ja siellä on mahdollista nähdä taiteilijoita työskentelemässä sekä ostaa teoksia.

Konservatorion salissa kello 18 järjestettävässä Tervetuloa Sadunmaahan -konsertissa viihdyttävät yleisöä Joensuun konservatorion Jousiorkesterit, Harmonikat & Kuoro. Luvassa on suomalaista musiikkia laidasta laitaan.

Pakkahuoneella esitetään kello 10, 13 ja 17.30 tanssi-musiikkiteos Ainot, joka on valoisa ja lumoava 30-minuuttinen tuokio ihmisyydestä ja suomalaisuudesta. Teoksen ydinteema on elää Suomessa ja maailmassa kuolemaa pelkäämättä. Yhdessä.

Kaikkiin Joensuu-päivän ohjelmiin ja esityksiin on vapaa pääsy.

Joensuu-päivän juhlinnan voi halutessaan aloittaa jo lauantaina 26. marraskuuta Sinkkolan Joulu -tapahtumassa kello 10–13. Luvassa on joulupuuroa, ponikyytiä, askartelupiste ja jouluinen navetta.