Alueen yhteisen kasvuohjelman tavoitteena oli löytää uusia toimenpiteitä työllisyysasteen ja työttömyyden parantamiseksi sekä yritysten kasvun vauhdittamiseksi. Ohjelman kärkenä on 12 toimenpidettä, jotka sisältävät työllistymiseen ja kasvun vauhdittamiseen liittyviä elementtejä. Toimenpiteiden pohjana ovat analyysit muun muassa alueen työllisyydestä, yritysten kasvusta, liikenneinfrastruktuurista ja saavutettavuudesta.

Joensuussa toimenpiteitä on useita erilaisia, osa isoja, osa pieniä.

Pielisjoen molemmille rannoille rakennetaan symmetristä kaupunkia eli kaupunkikeskustaa, johon kohdistuvat investoinnit tulevat olemaan miljardi euroa vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on, että hankkeista 80 % tehdään yksityisellä rahoituksella, alueelle saadaan 3 500 työpaikkaa ja 6 000 asukasta. Asemanseudun alkava rakentaminen linkittyy voimakkaasti tähän suunnitelmaan.

Joensuuhun perustetaan rahasto, joka tukee perustamis- ja siemenvaiheessa olevia start up -yrityksiä, jotka tähtäävät kasvuun ja kansainvälisille markkinoille. Rahaston suuruus on 2,5 miljoonaa euroa. Vahvana teemana kulkee myös oppilaitosten ja työelämän yhteistyö ja sen tukeminen.

WorkPilots-mobiilisovelluksen avulla yhteisöt, yritykset ja kotitaloudet voivat tarjota lyhyitä työkeikkoja 15–29-vuotiaille joensuulaisille nuorille ilman perinteistä byrokratiaa.

Yrityskuiskaajat ovat kiertäneet joensuulaisia yrityksiä kysellen ja kuulostellen yritysten tarpeita. Heistä lisää omassa uutisessaan.

Lue Yrityskuiskaajista täältä: www.joensuunuutiset.fi/yrityskuiskaajat-kaynnistynyt-hyvin/

Lue WorkPilotsista täältä: www.joensuunuutiset.fi/kannykalla-toihin/