Joensuun tapahtumakesä huipentuu perjantaina 24. elokuuta Joen Yöhön. Illan aikana pääsee nauttimaan lukemattomista erilaisista kulttuuritempauksista, hyvästä ruuasta ja juomasta, vaikkapa sup-lautailusta, Areenan Sporttitorista sekä Ilosaaressa järjestettävästä uudesta keskustelufoorumi IloAreenasta.

Ilosaaressa ruokaa, juomaa, tekemistä ja näkemistä – kokko ja keikkoja

Ilosaaressa on perinteisesti saatu hyvää ruokaa ja juomaa. Niiden lisäksi siellä pääsee nauttimaan monipuolisesta musiikkitarjonnasta, kun paikallisia bändejä kapuaa lavalle.

Ohjelmaa on kaiken ikäisille: nuorille suunnatulla alueella on tarjolla askartelua, pehmomiekkailua, onnenpyörän pyöräyttelyä, yhteisötaidetta ja naamiaisselfieitä.

Täysi-ikäisille esittäytyvät itäsuomalaiset panimot sekä laadukkaat viinitalot ja Kerubin Grilli palvelee kaikkia asiakkaita koko illan ajan.

Kokko Ilosaaressa ja puhetta Pohjois-Karjalasta

Ilta huipentuu Ilosaaren laguunissa kokon sytytykseen ja Sirkus Supiaisen tulishow’hun sekä Samae Koskisen Korvalääkkeen keikkaan.

Joen Yö ylpeänä esittelee: IloAreena

Ilosaaren lavan ohjelman pyöräyttää käyntiin kello 17 IloAreena, uusi keskustelufoorumitapahtuma.

Se laajentaa perinteisen Joen Yön tarjontaa nostamalla pohjoiskarjalaiset ja joensuulaiset puheenaiheet esille. IloAreena johdattaa pohtimaan tulevaa, herättää näkemään omia vahvuuksiamme ja tarjoaa uusia avauksia.

Keskustelun teemoja vie eteenpäin Jani Halme

Keskustelun teemoja viedään eteenpäin positiivisen räväkkään tapaan Jani Halmeen vetämänä.

Panelisteina ovat joensuulaisesta liike-elämästä ja urheilusta tunnettu Ari Mononen, Joensuun kaupungin uusi kulttuurijohtaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja Sari Kaasinen, mopoilusta tunnettu Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen sekä Helsingistä kotiin Pohjois-Karjalaan palannut nuorisopoliitikko ja Joensuun Setlementti ry:n vs. toiminnanjohtaja Katja Asikainen.

Yleisölle maksuton foorumi koostuu kolmesta noin 20 minuutin pituisesta paneelikeskustelusta. Niissä pohditaan muun muassa näitä:

  • Miten Joensuu ja Pohjois-Karjala pidetään pinnalla seuraavat 20 vuotta?
  • Mitä yhteistä urheilulla ja kulttuurilla on ja miten niissä menestytään?
  • Millä eväillä Joensuusta muotoutuu entistä vahvempi ja houkuttelevampi karjalainen kauppapaikka?

Festivaali levittäytyy Pielisjoen varteen ja muualle kaupunkiin

Joen Yönä tapahtuu Ilosaaren lisäksi eniten Rantapuistossa sekä kaupungintalon ja Taitokorttelin alueella. Niiden lisäksi löytyy etäpisteitä esimerkiksi Marjalan bunkkerimuseolta, Joensuu Areenalta sekä kirkkojen liepeiltä. Niiden ohjelmaa pääsee kätevästi seuraamaan katujunalla, joka liikennöi Taidemuseon, Botanian, Joensuu Areenan ja Tulliportinkadulla olevan Woutilan välillä illan ajan.

Etäpisteille pääsee katujunalla

Etäpisteellä Penttilässä pääsee tutustumaan Suomen korkeimman puukerrostaloon rakentamiseen sen aikaisessa rakennusvaiheessa. Ovet ovat auki yleisölle kello 16–18 Ylisoutajan sillan päässä osoitteessa Penttilänkulma 2.

Musiikkia, teatteria, tanssia, ruokaa, järjestöjä…

Uuden lisäksi Joen Yö on tänäkin vuonna täynnä tuttuja suosikkeja. Joen rannasta Pakkahuoneen tuntumasta löytyy tuttu Järjestöbulevardi, jossa esittäytyy 27 erilaista paikallista järjestöä.

Kaupungintalolla pidetään avoimet kaupunginteatterin harjoitukset, joiden lomassa kannattaa piipahtaa lasiterassilla nauttimassa erilaisten kuorojen annista.

Ja ruokaa saa muualtakin kuin Ilosaaresta: kaupungintalon viereen levittyvät Katuruokakarnevaalit, josta on helppo seurata vaikka Elielinkujan lavan bändejä.

Rantaa pitkin kulkeva voi myös käydä bailaamassa Fiktion reivikontissa tai tutustua Rantapuiston monipuoliseen ohjelmaan.

Myös musiikkia on tarjolla ympäri kaupunkia, aina Carelicumin aulassa järjestettävästä kaupunginorkesterin konsertista ja esiintymislavojen bändeistä Botanian jazz-pianomusiikkiin.

Joen Yönä museoihinkin on vapaa pääsy.

Joen Yöhön voi ilmoittaa ohjelmaa mukaan 22.8. asti!

Tarkista omat suosikit ja uudet tuttavuudet Joen Yön ohjelmasta:
www.joenyo.fi/ohjelma

HOX! Keskustassa poikkeavia liikennejärjestelyjä

Elielinkujan, Ilosaaren sekä Pakkahuoneen parkkipaikat eivät ole käytössä. Joen Yö aiheuttaa muutoinkin muutoksia liikenteeseen Joensuun keskusta-alueelle. Jätä siis auto kotiin ja tule keskustaan pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.