Toriremontti ei Joen Kulttuuritoria haittaa. Kulttuuriesityksiä tarjoava tapahtuma valloittaa kesällä kävelykadun 28.6.–29.7. keskiviikosta lauantaihin kello 11–13 (lukuun ottamatta viikkoa 28). Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Esitykset voi nähdä tänä kesänä aivan lähietäisyydeltä, kun lava sijaitsee kävelykadulla lähellä Sinistä virtaa torikauppiaiden joukossa.

Kulttuuritori näkyy ja kuuluu keskikesällä kävelykadun lavalla Sinisen virran liepeillä.

Joen Kulttuuritori tarjoaa kulttuurielämyksiä musiikin, teatterin ja sanataiteen puolelta, unohtamatta tietenkään pääkirjaston keskiviikkoisia kirjavinkkauksia tai liikuntapalveluiden viikoittaisia jumppahetkiä. Monipuolisesta ohjelmakattauksesta löytyy varmasti jokaiselle ohikulkijalle jotain mieleistä.

Kesän aikana kävelykadun lavalle nousee monia uusia esiintyjiä, mutta myös vanhoja tuttuja vuosien varrelta. Uusi tuttavuus on viime talvena The Voice of Finlandissa hyvin menestynyt Iara. Konkareita ovat esimerkiksi duo Emmi ja Tony, kesäinen pop- ja iskelmäduo Jukka ja Pate sekä harmonikkataiturit Arto ja Mika Tarkkonen.  Yhden päivän ajaksi lavalle saadaan vieraita Rääkkylästä, kun Kihaus-tapahtuman esiintyjiä saapuu erikoisten soittimien ja menevän meiningin kanssa. Lisäksi vieraita saadaan myös Lieksasta, kun Lieksan Vaskiviikot tulevat esittäytymään.

Tapahtumalla on säävaraus, joten toivotaan aurinkoista kulttuurikesää.