Saunan jälkeen Jenna Haverinen, 23, istahti alas ja harmitteli perinteisen joulunavauksen puuttumista. Samassa hetkessä hän päätti järjestää Koko perheen pikkujoulut -tapahtuman itse. Turvallisuusalan opiskelija ja pienen pojan äiti aloitti järjestelyt noin kuukausi sitten.
– Tapahtuman järjestäminen on tuonut minulle itsevarmuutta. Uskon, että onnistumisen tunne on tapahtuman jälkeen mahtava.
Nyt tapahtumajärjestelyissä on mukana sukulaisia, kavereita, koulukavereita ja opettaja. Yritykset ovat lahjoittaneet myytäväksi muun muassa makkaraa ja pipareita. Gurut puolestaan ovat tarjonneet tapahtumaan äänentoiston. Joensuun kaupunki auttaa tapahtuma-alueen järjestelyissä ja viestinnässä. Omasta pussistaan Haverisen on tarvinnut pulittaa vain poliisille tehdystä yleisötilaisuusilmoituksesta.

Koko perheen pikkujoulut -tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry:n nuorten kuntoutujien hyväksi.
Uudessa tapahtumassa on luvassa muun muassa joulupukki, lapsille keppihevosrata kello 14–15 ja myyjäiset. Joensuun VPK on tapahtuman ajan esittelemässä sammutuskalustoa ja palokunnan toimintaa. Rapsuteltaviksi saapuvat Karvakaverien aasi ja koirat. Myynnissä on glögiä, pipareita ja makkaraa. Myyjäisistä voi ostaa Jenna Haverisen sukulaisten tekemiä käsitöitä ja leivonnaisia sekä Sovatek-säätiön kuntoutujien valmistamia käsitöitä, kuten linnunpönttöjä. Tapahtumassa joululauluja soittava dj Roni Alho saapuu omakustanteisesti paikalle Salosta. Hän on tuttu Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen Pahan jälkeen -ohjelmasta.

Tapahtumasta puuttuu vielä muun muassa kahvia, glögiä, ketsuppia ja sinappia. Lisäksi aasille kaivataan tapahtumaan kuivaa heinää. Mikäli haluat tarjota apuasi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jenna.haverinen@hotmail.com.

Tutustu tapahtumaan osoitteessa https://www.facebook.com/events/1222111694540075/.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Taitokorttelin Joulukylän kanssa. Sunnuntaina Joulukylä on avoinna niin ikään kello 12–16. Tunnelmallinen Joulukylä on kaiken kaikkiaan auki 3.–6.12. eli la klo 10–16, su 12–16, ma 10–17 ja ti 12–16.