Jotkut kaavahankkeet eivät ratkea kerralla vaan vaativat useita yrityksiä. Käynnissä on kaksi hanketta, joiden sisällöstä on yritetty päättää useita kertoja 2000-luvulla. Nyt pyritään vakavasti maaliin.

Nyt pyritään vakavasti maaliin.

Kauppatorin asemakaavasta on päätetty vuosina 2000 ja 2008. Nyt toriparkin ja torin pinnan valmistuttua ratkaistaan asemakaavamuutoksella vielä kertaalleen se, mihin kohtaan torin päällä voi rakentaa ja mitä. Samalla suunnitellaan Keskuspuiston ja Keskusaukion alueiden käyttö ja päätetään Pankkitalon rakennussuojelusta. Kävelykeskustan ja torin toteutus on edennyt kaavamuutosten rinnalla pala palalta eteenpäin.

Tontilla Torikatu 26 sijaitsevat Inarin talo ja Jokelan – Kino-Karjalan talo. Tämän tontin rakennusten suojelu ja uudisrakentaminen ovat ratkaisematta. Vuoden 2019 aikana valmistuvassa kaavamuutoksessa pyritään saamaan asia päätökseensä. Toki tiedossa olevat, jyrkästi erilaiset näkemykset tavoiteltavasta lopputuloksesta ennakoivat sitä, että päätös ei ole helppo ja todennäköisesti se tullaan haastamaan hallinto-oikeudessa.

Lue juttu vuoden 2019 kaavoituskatsauksesta:

Painopisteessä vanhojen kaavojen uudistaminen