Joensuussa tapahtuu ilmastotyön saralla. Kaupungin tavoitteellisuus näkyy valtakunnallisissa verkostoissa ja kaupungin omissa suunnitelmissa. Vuosi 2018 näyttääkin mukavan kiireiseltä!

Loppuvuodesta 2017 Joensuu hyväksyttiin mukaan Finnish Sustainable Communities – eli FISU-verkostoon. FISU-verkosto koostuu resurssiviisaudessa esimerkkiä näyttävistä edelläkävijäkunnista. Verkoston kunnat etenevät kohti resurssiviisasta yhteiskuntaa ja tavoittelevat hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä sekä globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä.

Hiilineutraalisuuden osalta Joensuulla on varsin tavoitteelliset suunnitelmat, ja töitä ilmastoviisaan kaupungin eteen on tehty vuosia. Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelmaa päivitetään parhaillaan. Ohjelmassa konkretisoidaan edelleen Hiilineutraali Joensuu 2025 -tavoitteita.

Joensuun ilmastotyössä tapahtuu myös hankemaailman osalta. Ilmastotorilta eväitä vähähiilisyyteen pantiin pakettiin vuodenvaihteessa, ja samoihin aikoihin varmistui rahoitus jatkohankkeelle. Euroopan aluekehitysrahasto on myöntänyt rahoituksen elokuussa 2018 käynnistyvälle Ilmastokorttelit-hankkeelle.

Ilmastokorttelit-hankkeessa tullaan nimensä mukaisesti kehittämään Joensuun seudulle ilmastokortteleita, jotka toimivat eräänlaisina vähähiilisyyden kokeilualustoina. Ilmastokortteleita perustetaan eri puolille Joensuuta, ja tarkoituksena on testata esimerkiksi uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuja laidasta laitaan.

Joensuulaista ilmastoyhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa jatketaan aktiivisesti vuonna 2018 esimerkiksi ilmastokumppanuuden osalta.

Homma etenee – ilmastoinnolla uuden vuoden ja uusien kujeiden pariin!