Kaikki lähti liikkeelle aivopierusta voisiko neuloja taipua ilmakitaroinnista tuttuihin liikesarjoihin? Riittävän hulvaton ajatus innosti ja nopeasti syntyi samanhenkisten ydinporukka tekemään ideasta totta. Heavyneulonta yhdistää pohjoiskarjalaista sielunmaisemaa; Karjalan metallista laulumaata ja jo äidinmaidossa välittyneitä kädentaitoja.

Suomi on heavy metallin luvattu maa.

Suomi on heavy metallin luvattu maa. Heavy-yhtyeitä meiltä löytyy jokaista 100 000 asukasta kohtaan 50, joka on enemmän kuin missään muualla maailmassa. Samoihin harrastajamääriin yltää myös käsityöt, joiden parissa ujon arvion mukaan temmeltää satojatuhansia harrastukseen hurahtaneita.

Heavyneulonnassa käsityöt ja musiikki liittoutuvat ennennäkemättömällä tavalla. Samalla stagella tukka hulmuten miljoonan dollarin soolon siivittämänä kättä paiskaavat heavymusiikki ja käsityöt. Neulominen heavymusiikin tahtiin on verrattavissa ilmakitarointiin. Heavyneulonnassa neuloja toimii ikään kuin yhtenä bändin jäsenenä ilmentäen omaa kädentaituruuttaan raskaan musiikin soidessa taustalla. Yhdessä bändin kanssa neuloja ottaa osaa karkeloihin lankakeränsä ja puikkojensa heiluessa vimmatusti.

Heavyneulonta on helppoa ja mukaan on vaivatonta tulla!  Jokainen voi osallistua omalla tavallaan, joko ihan itsekseen, kavereiden kanssa tai jakamalla sosiaalisessa mediassa oman heavyneulonta-klippinsä. Tärkeintä on omien rajojen ylittäminen sekä rehti tekemisen meininki.

Heavyneulonta on toteutettu yhteistyössä Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut, Joensuun konservatorio, Taito Pohjois-Karjala ry ja Markkinointitoimisto Tovari kanssa.