Musiikkisatuesitys

Tapahtuma alkaa tiistaina 31.1. kello 18, jolloin Joensuun konservatorion salissa esitetään Marjukka Polan Sadunmaan takatalvi -musiikkisatuesitys. Musiikkisatu kokoaa lavalle lähes sata nuorta soittajaa: maakunnan musiikkioppilaitosten harmonikkaoppilaat, Joensuun konservatorion jousiorkesterit Soihdun ja Kipinän sekä Elsa Wilmanin ohjaaman Tulikatti-kuoron. Ison yhteisorkesterin opettajina toimivat konservatorion jousiorkestereiden osalta Sanna Kainulainen ja Sakari Tervo. Mukana ovat konservatorion Pertti Leinosen sello-oppilaat, Juha Mitjosen kitaristit, bändipuolen soittajista Juha Luoman ja Matti Koposen oppilaat. Harmonikansoittajat ovat Joen-suusta, Kiteeltä, Outokummusta ja Polvijärveltä, opettajina Joensuun konservatoriolta Sirpa Kainulainen ja Aki Hietala, sekä Keski-Karjalan musiikkiopistosta Timo Hacklin ja Terhi Sjöblom.

Pohjois-Karjalan harmonikkamestaruuskilpailut

Tänä vuonna on vuorossa Pohjois-Karjalan harmonikkamestaruuskilpailut, jotka pidetään lauantaina 4.2. kello 12 perinteisesti Polvijärven Lomakeskus Huhmarissa. Kilpailun sarjat on jaettu ikäluokittain solistisiin sarjoihin. Nuorimpien E-sarjassa kilpailee vuonna 2010 ja nuoremmat ja vanhimpien Yleisessä sarjassa vuonna 2000 syntyneet ja vanhemmat soittajat. Mukana on myös Viihdesarja, johon ei ole ikärajoitusta. Yhteismusisointisarjaan pääsee osallistumaan kaksi harmonikkaa ja suuremmat kokoonpanot. Kokoonpanossa voi olla useampia eri soittimia, mukana tulee kuitenkin olla ainakin yksi harmonikka.

Harmonikan monet kasvot 2017 -tapahtuma kokoaa maakunnan harmonikansoittajat jälleen upeiden yhteisten soittojen äärelle.

Suomi 100 -harmonikkagaala

Tapahtuma huipentuu 4.2 kello 19 Lomakeskus Huhmarissa pidettävään Suomi 100 -harmonikkagaalaan. Harmonikan monet kasvot -tapahtuma on osa itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa. Harmonikkagaalassa julkistetaan myös kilpailun sarjavoittajat.

Harmonikkagaalan esiintyjinä ovat maakunnan menestyneet Kultaisen harmonikan voittajat Anniina Luukkainen, Sami Hopponen, Marko Kotilainen, harmonikkatohtori Pasi Hirvonen, maakunnan harmonikansoiton opettajat Sirpa Kainulainen, Aki Hietala, Terhi Sjöblom ja Timo Hacklin. Mukana ovat harmonikkataiturit Tiia Karttunen, Janne Vänskä, Kuisma Lipponen, sekä Joensuun harmonikkatriosta Tuomas Kinnunen ja Tanja Pennanen, sekä kilpailun sarjavoittajat. Konsertissa kuullaan myös 2-rivispartion esitys vähärivisillä harmonikoilla. Päivän kulkua johdattelee Esa A. Luukkainen.

Tapahtumapäivän aikana on Harmonikkamyynti Dynamis -myyntinäyttely, jossa mukana on harmonikan korjaaja-artesaani Janne Vänskän harmonikkojen huoltopiste.

Tapahtumapäivän kruunaa tanssit, joita tahdittaa Sami Hopponen ja Karavaani-yhtye, solistina tangokuningatar Heidi Pakarinen.

Tapahtuman järjestävät maakunnan musiikkioppilaitokset Joensuun konservatorio, Keski-Karjalan musiikkiopisto, Pielisen Karjalan musiikkiopisto sekä Lomakeskus Huhmari.