Joensuussa on useita lähiliikuntapaikkoja ja paljon muita liikuntapaikkoja ja -mahdollisuuksia. Vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen keskusteli ja vastasi liikuntapaikkoja koskeviin kysymyksiin chatissa torstaina 27.10. kello 17–19.

Näin keskustelu eteni:

16.59.54 Timo Heinonen: Moi, onko kysyttävää Joensuun liikuntapaikoista?

17.38.29 Lars: Miten paljon lähiliikuntapaikkoihin panostetaan lähivuosina?

17.40.23 Timo Heinonen: Toivottavasti paljon. Mutta tämä ratkeaa tietysti aina budjettivalmistelun yhteydessä miten paljon minäkin vuonna panostetaan.

17.42.17 Lars2: Miten lapsiin ja nuoriin panostetaan? Lisätäänkö kaupungin panostusta ilmaisiin tai matalankynnyksen toimintoihin?

17.45.02 Timo Heinonen: Yleisesti voin sanoa että lapsiin ja nuoriin panostetaan ja pitää jatkossa panostaa vielä enemmän. Meillä on Joensuussa matalankynnyksen toimintaa yhdistystysten toimesta, jota pyritään myös tukemaan kaupungin puolesta. Jos ja kun löydetään yhdessä sellainen toimintatapa, jolla tätä toimintaa tehdään vielä paremmin niin en näe mitään syytä miksi panostusta ei lisättäisi.

17.50.20 Lars2: Näkyykö ilmastonmuutos Joensuun liikuntapaikkasuunnittelussa tulevaisuudessa? Painotetaanko ilmastoystävällisiä liikuntapaikkoja? Vai tuetaanko energiasyöppöjä yhä samassa mittakaavassa?

17.55.40 Timo Heinonen: Joensuu on mukana Kestävän kehityksen liikuntapalvelut hankkeessa. Tässä hankkeessa pyritään huomioimaan juuri esiin nostamiasi asioita.

17.59.00 Lars2: Ok. Onko tuosta olemassa jossain tietoa?

17.59.46 Lars2: Äkkiseltään löytyi Valtion liikuntaneuvoston julkaisu parin vuoden takaa (Simula, Itkonen&Matilainen)

18.00.26 Timo Heinonen: Jos löydät vapaa-aikalautakunnan pöytäkirjat kaupungin sivuilta niin esim. sieltä löytyy. Ja sitten voit olla suoraan yhteydessä meidän liikuntasuunnittelijaan, joka koordinoi meidän puolella tätä hanketta.

18.00.58 Lars2: Ok. Pitääpä etsiä.

18.07.07 Lars2: Löytyipä paljon mielenkiintoista uutta tietoa pöytäkirjoista.

18.07.58 Timo Heinonen: Hieno homma.

18.19.26 Lars2: Miten paljon olette muuten miettineet sähköisiä palveluita tehostamaan liikuntapaikkojen näkyvyyttä? Esimerkiksi sellaisen palvelun luomista, mistä löytää kaikki liikuntapaikat ja sen hetkinen aukiolotieto , voi tehdä salivarauksia… nykyään kun kaikki elävät sovellusmaailmassa älykännykäällään.

18.23.38 Timo Heinonen: Paljon tai paremmininkin erittäin paljon. Näitä kehitellään jatkuvasti mutta silti matkaa on vielä paljon. Salivarauksien tekeminen kännykälläkin voi onnistua jossain lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä salitilanne ja niiden vuorot näkyvät Timmi palvelussa. Meillä vain on sellainen tilanne, että kun vakiovuorot on jaettu niin sen jälkeen ei löydy kovin montaa vuoroa, joita voisi

18.24.46 Timo Heinonen: jakaa. Toiveissa on että esim. perutut vuorot voisivat olla ainakin osittain kaikkien kuntalaisten varattavissa.

18.26.36 Esko: Mites Karsikko-Niinivaara alue on huomioitu lähiliikuntaa ajatellen?

18.28.54 Lars2: Kiitos Timo vastauksista!

18.29.48 Timo Heinonen: Kaupunki tekee parhaillaan tätä aluetta koskevaa kokonaisratkaisua alueen kouluista. Tässä yhteydessä huomioidaan myös lähiliikuntaolosuhteiden kehittäminen. Lähiliikuntaolosuhteet tarkoittavat muutakin kuin rakennettua monitoimiareena, ulkokuntosalilaitteita jne. Myös lähimetsät ja kevarit kuuluvat lähilikuntaolosuhteisiin!

18.30.18 Timo Heinonen: Lars2, kiitos hyvistä kysymyksistä.

18.48.16 EVA: Hieno homma. Hyvä lisä tukemaan hyviä ja hyvin hoidettuja luontoliikuntapaikkoja.

18.55.40 Heidi: Hei! Joensuussa on hienosti panostettu lähiliikuntapaikkoihin. Erityisesti MArjalan lähiliikuntapaikat saavat kiitosta koko meidän perheeltä. Yksi ainut asia olisi hyvä vielä korjata. Uudella ulkosalilla ei ole valaistusta ja se on suorastaan turvallisuusriski. Siihen täytyisi ehdottomasti saada yksi valotolppa. Suosittelen käymään näin hämärän aikaan katsomassa paikkaa.

18.57.34 Heidi: Vielä lisäisin, että kyseisellä Marjalan ulkosalilla treena paljon perheitäkin ja lapsia pyörii alueella, joten kunnollinen valaistus olisi ehdottoman tärkeää.

18.58.04 Timo Heinonen: Tätä en tiennytkään! Selvitetään ja katsotaan millä aikataululla valaistusta saadaan lisää jos/kun asia on todella näin.

18.58.52 Heidi: Kannattaa käydä katsomassa. Salihan on todella hieno ja suosittu mutta valaistus vaan jäänyt hoitamatta. Toivottavasti saadaan sekin asia kuntoon.

19.01.07 Timo Heinonen: Olen pyörällä liikkeellä, joten tänään en kerkeä asiaa tarkistamaan. Asia kuitenkin selvitetään ja kuten sanoin niin tarvittavat toimenpiteet tehdään.

19.01.43 Heidi: Kiitos vielä vastauksesta ja jatkakaa samaa hyvää työtä Joensuun hienojen liikuntaolosuhteiden puolesta!

19.02.31 Timo Heinonen: Taidanpa hypätä pyörän selkään ja polkea kotiin koiria ulkoiluttamaan. Kiitokset kaikille osallistujille ja hyvää talven odotusta.