Joensuun joukkoliikenteen eli Jojo-bussien vyöhykkeet muuttuvat 6. päivä kesäkuuta. Myös lippujen hinnat muuttuvat. Joillakin matkustajilla lippu kallistuu, toisilla halpenee. Ydinkeskustaan perustetaan upouusi City-vyöhyke.

A-vyöhyke yltää jatkossa Joensuun kantakaupungin lisäksi Onttolaan, Lehmon eteläosaan sekä Reijolan pohjoisosaan. Suurennetun A-vyöhykkeen ansiosta noin 1 200 Kontiolahden ja Reijolan asukasta pääsevät bussilla aiempaa halvemmalla.

Vyöhyke B yltää noin 24–28 kilometrin päähän Joensuun keskustasta. Muutoksen ansiosta Kontiolahti, Liperi ja Hammaslahti ovat jatkossa samaa vyöhykettä. Tällä hetkellä Liperi ja Hammaslahti ovat kalliimmalla C-vyöhykkeellä.

Ulommaisimman eli C-vyöhykkeen raja menee 35 kilometrin etäisyydellä Joensuun keskustasta. Jojo-bussit ajavat C-vyöhykkeen koulupäiväliikennettä Liperissä ja Kontiolahdella. Muuta liikennettä Outokummun, Polvijärven, Enon, Ilomantsin ja Kiteen suuntaan hoitaa ELY.

Keskustaan uusi vyöhyke nimeltään City

Ydinkeskustaan perustettava City-vyöhyke kannustaa bussin käyttöön myös lyhyillä matkoilla. Vyöhykkeen laajuus on kaksi–kolme kilometriä ydinkeskustasta. Samalla lipulla pääsee Siilaisen terveysasemalle ja keskussairaalalle.

Vyöhykemuutosten yhteydessä bussilippujen hinnat nousevat 5–15 prosenttia, lipputyypistä ja vyöhykkeestä riippuen. Matkalipun hinta määräytyy sen mukaan, kuinka monella vyöhykkeellä matkustaa.

Bussien vyöhykkeet muuttuvat 6.6.
Keskustaan uusi City-vyöhyke
Lippujen hinnat nousevat 5–15 %
Osalla matkustajista lippu halpenee vyöhykerajojen muuttuessa

Tarkista oma vyöhykkeesi ja lippusi hinta: joensuu.fi/vyohykemuutokset