Bunkkerimuseo tarjoaa uudistuneen näyttelyn, jossa pääsee tutustumaan talvisodan jälkeen rakennettuihin teräsbetonibunkkereihin ja Salpalinjan linnoitusrakenteisiin kauniin kanavasuistomaiseman äärelle.

Tänä keväänä uudistetussa näyttelyssä esitellään valokuvin sota-ajan elämää Marjalan linnoitustyömaan lähitienoilla sekä työmaan arkea, sen huoltotoimia ja vapaa-ajan viettoa.

Näyttelyssä luodaan katsaus myös Joensuun ja lähitienoon elämänmenoon sota-aikana. Silloin täällä kävi melkoinen vilinä – kaupunki ei ollut vain liikenteen solmukohta, vaan myös esimerkiksi sotilasjoukkoja koottiin yhteen Joensuun lähistöllä rintamalla siirtämistä varten ja siirtoväkeä oli liikkeellä paljon.

Aiemmin bunkkereiden näyttelyssä olleita esineitä ei ole enää esillä, koska iso osa niistä on jo vioittunut tai vaarassa vioittua bunkkereihin kertyvästä kosteudesta. Konekivääri ja korsutykki ovat toki yhä entisillä paikoillaan.

Bunkkerimuseo on avoinna 3.7.–12.8. ti–su kello 11–17, osoite Virrantaus 7, Joensuu. Vapaa pääsy. Touko–lokakuussa avoinna muulloin sopimuksen mukaan.

Opastus ja museon avaus aukioloaikojen ulkopuolella alk. 60 €. Ryhmä- ja opastusvaraukset puh. 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.