Konservatoriolla osoitteessa Rantakatu 31 vietetään avoimien ovien päivää lauantaina 25.3. kello 11–14. Ovet ovat avoinna sekä A-talossa että B-talossa (rannan puoleinen rakennus). Tervetulleita ovat kaikki, joita musiikin harrastaminen kiinnostaa.

Yleisö pääsee kokeilemaan eri soittimia opettajien opastuksella. Opastusta saa myös soittimista ja niiden huollosta.

Päivän ohjelmassa on suuren suosion saanut A-talon Soitinpolku, joka johtaa kokeilemaan eri soittimia opettajien opastuksella. Muistoksi päivästä jää soitinpolkupassi, johon voi kerätä tarroja eri soitinpisteistä.

Tarjolla on myös elävää musiikkia. Muskariryhmät esiintyvät konserttisalissa kello 11 ja pienessä salissa kello 12. Saleissa on muitakin konsertteja ja musiikkia voi kuulua muistakin yllättävistä paikoista.

B-talon salissa on bändikatselmus kello 12–13. Siitä eteenpäin yläkerrassa on soitinhuoltoasiaa. Opettajilta voi kysyä soittimista ja niiden huollosta. Oman soittimen voi ottaa mukaan vaikka kieltenvaihdon takia.

Musiikkikirjastossa voi tutustua lainattavaan aineistoon, myös lainattaviin soittimiin. Oppilaskunnan kioski on auki ja kirppisluokasta on mahdollista löytää sopiva esiintymisasu. Kirppikselle voi myös tuoda pieneksi käyneet kierrätykseen.

Nyt on hyvä tutustua eri soittimiin ja löytää se mieluisa, jonka parissa aloittaa uusi harrastus. Pääsykoeinfoa saa A-talon 2. kerroksesta toimiston infopisteestä, myös avoimien ovien päivänä.

 

Lue lisää konservatoriosta
www.joensuu.fi/konservatorio