Joensuussa maanantaina 17. lokakuuta järjestettävä Asunnottomien yö -tapahtuma on vuonna 2016 laajempi kuin koskaan edellisinä vuosina. Päivän tapahtumat alkavat Kansalaistalo Soropissa kello 7.30–9.30 tarjottavalla aamupalalla. Päivä jatkuu kello 10 Joensuun torilla informatiivisena sekä soppatykillä. Soropissa on jälleen toimintaa kello 14.30 alkaen aina iltaan saakka.

Asunnottomien yö -tapahtuma on vuosittainen mielenilmaus asumisen perusoikeuden puolesta.

Asumisyksikkö Antinkuja osoitteessa Antinkuja 4, Joensuu, palvelee kello 21 alkaen tarjoten mahdollisuuden yöpyä. Antinkujalla on tiistaina aamulla kello 10–12 avoimet ovet. Tiistaiaamun aamupala on tarjolla Joensuun Sininauhan toimitiloissa ja samalla on myös saunomismahdollisuus.

Asunnottomien yötä vietetään vuosittain 17. lokakuuta YK:n kansainvälisen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ympäri Suomea. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin.

Joensuussa Asunnottomien yö -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2004 lähtien. Tapahtuman järjestää Joensuussa asunnottomien yö -työryhmä, joka koostuu järjestöistä, seurakunnista, vapaaehtoisista ja Joensuun kaupungin edustajista.

Kuvanäyttely teemalla asunnottomuus ja vähäosaisuus viikon 42 ajan Kauppakeskus Isossa Myyssä.