Assi Meuranen aloitti kokopäiväisen yritystoiminnan hyvinvointi- ja elämyspalvelujen tuottajana elokuussa.

Anilla Vanilla on perustettu jo vuonna 2014. Toiminta lähti liikkeelle laukkujen maahantuonnilla ja myynnillä. Palkkatyöt ja pienen pojan äitinä olo kahmaisivat kuitenkin suuren osan ajasta ja yritystoiminta pysyi sivutoimisena. Into itsensä työllistämiseen yrittäjänä säilyi ja tänä vuonna oli oikea aika siirtyä kokonaan yrittäjäksi. Samalla vaihtui myös toimiala.

Kiinnostus hyvinvointi- ja kauneusalalle lisääntyi omakohtaisesti koetuista iho-ongelmista ja aikaisemmin käydystä kuumakivihieronnan kurssista. Anilla Vanillan tavoitteena on auttaa asiakkaita löytämään kokonaisvaltaisia ratkaisuja ihon ja mielen hyvinvointiin. Kaikki hoidot tehdään hajusteettomilla ja luonnonmukaisilla tuotteilla.

Uusia yrityssuunnitelmia tehdessään Meuranen selvitti Joensuun kaupungilta ennakkoon mahdollisuutensa työllistämisen kuntalisään ja lähetti hakemuksen. Kuntalisäpalkkio maksetaan starttirahajakson jälkeen kertapalkkiona itsensä työllistämisestä.

Työllistämisen kuntalisä on palkkio työnantajalle

Työllistämisen kuntalisä myönnetään palkkiona työttömälle, joka aloittaa kokopäiväisen yritystoiminnan tai työnantajalle, joka työllistää joensuulaisen työttömän jostakin seuraavista kohderyhmistä:

  • alle 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 6 kk
  • yli 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 9 kk
  • yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö tai
  • työtön, joka on kunnan työllisyyspalvelujen asiakas.

Palkkion suuruus on työnantajalle työsuhteesta 350 €/1 kk–2 800 €/ 8 kk ja yritystoiminnan aloittavalle 350 €/ 1 kk–2 100 €/ 6kk.

Jos haluat selvittää, voitko saada kuntalisää ota yhteyttä Joensuun kaupungin työllisyyspalveluihin. Tarkemmat ohjeet: www.joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa