Joen­suu aut­taa yri­tyk­siä ke­hit­tä­mään vä­hä­hii­lis­tä lii­ke­toi­min­taa

Yritysten tukitarpeita kartoitetaan kyselyllä

Joen­suun kau­pun­gil­la hel­mi­kuus­sa alka­nut Ilmas­to­kau­pun­ki Joen­suu 2025 ‑han­ke tar­jo­aa seu­raa­vien parin vuo­den ajan tukea Joen­suun seu­dun yri­tyk­sil­le nii­den lii­ke­toi­min­nan kehit­tä­mi­seen vähä­hii­li­sem­mäk­si.

Tavoit­tee­na on vah­vis­taa Joen­suun seu­dun yri­tys­ten tie­toi­suut­ta ja ymmär­rys­tä toi­mien­sa kas­vi­huo­ne­kaa­su­pääs­töis­tä ja mah­dol­li­suu­des­ta vähen­tää nii­tä sekä aut­taa yri­tyk­siä kehit­tä­mään uusia vähä­hii­li­sem­piä tuot­tei­ta ja pal­ve­lui­ta.

On arvioi­tu, että kes­ki­mää­rin 45 pro­sent­tia kun­tien alu­eel­li­sis­ta pääs­töis­tä syn­tyy yri­tyk­sis­sä ja pal­ve­lu­tuo­tan­nos­sa.

– On arvioi­tu, että kes­ki­mää­rin 45 pro­sent­tia kun­tien alu­eel­li­sis­ta pääs­töis­tä syn­tyy yri­tyk­sis­sä ja pal­ve­lu­tuo­tan­nos­sa. Hii­li­neut­raa­li Joen­suu 2025 ‑tavoit­teen saa­vut­ta­mi­sek­si ja glo­baa­liin ilmas­to­haas­tee­seen vas­taa­mi­sek­si on kes­keis­tä, että yri­tyk­sil­lä on tie­toa ja työ­ka­lu­ja toi­min­tan­sa kehit­tä­mi­sek­si vähä­pääs­töi­sem­mäk­si, sanoo ilmas­to­asian­tun­ti­ja Pin­ja Lei­no Joen­suun kau­pun­gil­ta.

Yri­tyk­sil­le ilmas­to­työ on yhä kes­kei­sem­pää myös muut­tu­vaan toi­min­taym­pä­ris­töön sopeu­tu­mi­sek­si ja kil­pai­lus­sa pär­jää­mi­sek­si.

– Haluam­me hank­keen kaut­ta myös tuo­da eri toi­mi­joi­ta yhteen kehit­tä­mään ja kokei­le­maan uuden­lai­sia vähä­hii­li­siä rat­kai­su­ja, Lei­no sanoo.

Yri­tys­ten tar­pei­den kar­toit­ta­mi­sek­si Ilmas­to­kau­pun­ki Joen­suu 2025 ‑han­ke kut­suu Joen­suun seu­dun yri­tyk­set vas­taa­maan lyhyeen kyse­lyyn yri­tys­ten ilmas­to­työs­tä. Tar­koi­tuk­se­na on kar­toit­taa ilmas­to­työn nyky­ti­laa Joen­suun alu­een yri­tyk­sis­sä ja aut­taa suun­nit­te­le­maan hank­keen toi­men­pi­tei­tä mah­dol­li­sim­man hyvin yri­tyk­siä pal­ve­le­vik­si.

Kyse­lyyn voi vas­ta­ta yri­tyk­sen koos­ta, toi­mia­las­ta tai ilmas­to­työn vai­hees­ta riip­pu­mat­ta.

Vas­taa kyse­lyyn: https://link.webropol.com/s/ilmastokaupunkijoensuu

Aiheeseen liittyviä uutisia