Orkes­te­rin kevääs­sä ylei­sö­työ­tä ja liu­ta kon­sert­te­ja

Keväällä leikitellään konserttipareilla

On tam­mi­kui­nen pak­ka­saa­mu Poh­jois-Kar­ja­las­sa. Aurin­ko pil­kis­tää pil­vi­ver­hon raos­ta, lumi­hiu­ta­lei­den lei­jues­sa hitaas­ti maa­ta koh­ti. Joen­suu­lai­ses­sa pik­ku­kah­vi­las­sa käy vipi­nä, kun pak­ka­sen purai­se­mat asiak­kaat hörp­pi­vät kah­vi­kup­po­si­aan ja nau­tis­ke­le­vat uuni­tuo­rei­ta vat­rus­koi­taan. Yllät­täen huo­neen puo­lel­ta alkaa kan­tau­tua sulos­oin­tu­ja. Mut­ta het­ki­nen, tämä­hän on elä­vää musiik­kia! Joen­suun kau­pun­gi­nor­kes­te­rin muusi­kot ovat jal­kau­tu­neet ilah­dut­ta­maan kah­vi­lan asiak­kai­ta musiik­ki­het­kel­lään.

Ylei­sö­työ on osa Joen­suun kau­pun­gi­nor­kes­te­rin tär­keim­piä teh­tä­viä. Orkes­te­rin muusi­kot vie­rai­le­vat sään­nöl­li­ses­ti muun muas­sa Joen­suun kau­pun­gin museois­sa Hil­mas­sa ja Onnis­sa, pal­ve­lu­ta­lois­sa, kah­vi­lois­sa, mar­ke­teis­sa, kaup­pa­kes­kuk­sis­sa, toreil­la ja kou­luil­la. Tam­mi­kuus­sa 2022 orkes­te­ri tar­jo­aa Kult­tuu­rin vir­ran oppi­las­kon­sert­te­ja alu­een kou­luil­le.

Kevät täyn­nä kon­sert­te­ja

Joen­suun kau­pun­gi­nor­kes­te­rin var­si­nai­nen kevät­kausi sin­fo­nia­kon­sert­tien osal­ta käyn­nis­tyy toden teol­la tam­mi­kuun 27. päi­vä­nä Jouset valo­kei­las­sa ‑kon­ser­til­la. Kevään kon­ser­teis­sa orkes­te­rin tai­teel­li­nen joh­ta­ja ja yli­ka­pel­li­mes­ta­ri Eero Leh­ti­mä­ki lei­kit­te­lee kon­sert­ti­pa­reil­la, jois­sa peräk­käis­ten kon­sert­tien tee­mat kie­tou­tu­vat toi­siin­sa.

– Ohjel­mis­ton raken­tees­sa on uusi ark­ki­teh­to­ni­nen ele­ment­ti, jon­ka kaut­ta voi jäsen­tää tai vali­koi­da kon­sert­ti­ko­ko­nai­suuk­sia: kon­sert­ti­pa­rit. Näis­sä ollaan saman aiheen paris­sa kak­si peräk­käis­tä kon­sert­tia, jois­ta toi­sen joh­taa vie­rai­le­va kapel­li­mes­ta­ri ja toi­sen minä. Pare­ja löy­tyy kevääs­tä kak­si: ensim­mäi­nen (Klas­sis­min kun­nioi­tus ja Mes­ta­rit jalus­tal­la) kat­soo arvos­taen klas­sis­min aikaan, ja toi­nen (Vie­rai­lu­ja Parii­sis­sa ja Kesäi­nen Parii­si) vie mat­kal­le tämän­het­ki­seen koti­kau­pun­kii­ni”, Leh­ti­mä­ki ker­too.

Esityskalenteri verkossa: joensuu.fi/kaupunginorkesteri

Aiheeseen liittyviä uutisia