Miun maun muka­set: Celes­te Rich­man

Nime­ni on Celes­te Rich­man, syn­nyin Filip­pii­neil­lä ja olen asu­nut Suo­mes­sa, enim­mäk­seen Joen­suus­sa, yli 25 vuo­den ajan. Sitä ennen asuin Kana­das­sa noin nel­jä vuot­ta. Tulin Joen­suu­hun avio­mie­he­ni seu­rak­si hänen opis­kel­les­saan Joen­suun yli­opis­tos­sa (nykyi­ses­sä Itä-Suo­men yli­opis­tos­sa, UEF), mut­ta pää­dyin­kin teke­mään met­sä­tie­tei­den toh­to­rio­pin­to­ni tääl­lä. Olen opet­ta­nut ja teh­nyt tut­ki­mus­ta UEF:iin liit­tyen yli 20 vuo­den ajan, jon­ka jäl­keen olen…

Nime­ni on Celes­te Rich­man, syn­nyin Filip­pii­neil­lä ja olen asu­nut Suo­mes­sa, enim­mäk­seen Joen­suus­sa, yli 25 vuo­den ajan. Sitä ennen asuin Kana­das­sa noin nel­jä vuot­ta. Tulin Joen­suu­hun avio­mie­he­ni seu­rak­si hänen opis­kel­les­saan Joen­suun yli­opis­tos­sa (nykyi­ses­sä Itä-Suo­men yli­opis­tos­sa, UEF), mut­ta pää­dyin­kin teke­mään met­sä­tie­tei­den toh­to­rio­pin­to­ni tääl­lä. Olen opet­ta­nut ja teh­nyt tut­ki­mus­ta UEF:iin liit­tyen yli 20 vuo­den ajan, jon­ka jäl­keen olen työs­ken­nel­lyt vapaa­eh­tois­ten koor­di­naat­to­ri­na niin maa­han­muut­ta­jil­le kuin pai­kal­li­sil­le­kin.

Nau­tin pal­jon poh­jois­kar­ja­lai­ses­ta luon­nos­ta ja yksi mie­li­paik­ko­ja­ni on vuo­de­na­jas­ta riip­pu­mat­ta Utran­saa­ri. Kult­tuu­ri­rien­nois­ta käyn mie­lel­lä­ni poh­jois­kar­ja­lais­ten museoi­den näyt­te­lyis­sä, kau­pun­gin­kir­jas­tos­sa sekä kai­kis­sa mah­dol­li­sis­sa kon­ser­teis­sa – oli­vat­pa ne sit­ten soo­loe­si­tyk­siä kir­jas­tol­la tai kau­pun­gi­nor­kes­te­rin esi­tyk­siä Care­lia-salis­sa. Käyn myös mie­lel­lä­ni näy­teik­ku­naos­tok­sil­la kirp­pu­to­reil­la ja käy­tet­ty­jen tava­roi­den kau­pois­sa, etsis­kel­len aar­tei­ta lah­jo­ja var­ten.

Celes­te Rich­ma­nin suo­sit­teet:

18.11.2021.–9.1.2022
Tont­tu­jen raken­nus­puu­hat
Poh­jois-Kar­ja­lan museo Hil­ma, Kos­ki­ka­tu 5
pohjoiskarjalanmuseo.fi

9.–22.12.2021
Joen­suun Jou­lu­to­ri kaup­pa­to­ril­la
Kaup­pa­to­ri
joensuunvirta.fi/joulutori

15.12.2021
Jou­lu­yö­nä-kon­sert­ti
Joen­suun kirk­ko, Papin­ka­tu 1

16.12.2021
Joen­suun orto­dok­si­sen mies­kuo­ron jou­lu­kon­sert­ti
Joen­suun orto­dok­si­nen seu­ra­kun­ta, Kirk­ko­ka­tu 32

3.2.2022
Joen­suun kau­pun­gi­nor­kes­te­ri: Klas­sis­min kun­nioi­tus
Care­lia-sali, Yli­opis­ton­ka­tu 2
joensuu.fi/kaupunginorkesteri

Aiheeseen liittyviä uutisia