Joen Yös­sä tuu­lee

Jos joen­suu­lai­nen tun­nis­taa alka­van syk­syn jos­tain, niin aivan nur­kan taka­na ole­vas­ta Joen Yös­tä. Joen Yö toteu­te­taan tänä vuon­na edel­lis­vuo­sis­ta poi­ke­ten raja­tum­mal­la ohjel­mal­la. Syy­tä kau­pun­ki­juh­laan kui­ten­kin on ja ilta hui­pen­tuu Hap­po­ra­dion Itä-Suo­mes­sa tuu­lee ‑juh­la­kon­sert­tiin Ilo­saa­res­sa. Per­jan­tai­na 20. elo­kuu­ta kau­pun­gin kult­tuu­ri- ja tai­de­ti­lat avaa­vat oven­sa illan ajak­si. Per­jan­tai­na 20. elo­kuu­ta kau­pun­gin kult­tuu­ri- ja tai­de­ti­lat avaa­vat oven­sa illan…

Jos joen­suu­lai­nen tun­nis­taa alka­van syk­syn jos­tain, niin aivan nur­kan taka­na ole­vas­ta Joen Yös­tä. Joen Yö toteu­te­taan tänä vuon­na edel­lis­vuo­sis­ta poi­ke­ten raja­tum­mal­la ohjel­mal­la.

Syy­tä kau­pun­ki­juh­laan kui­ten­kin on ja ilta hui­pen­tuu Hap­po­ra­dion Itä-Suo­mes­sa tuu­lee ‑juh­la­kon­sert­tiin Ilo­saa­res­sa.

Per­jan­tai­na 20. elo­kuu­ta kau­pun­gin kult­tuu­ri- ja tai­de­ti­lat avaa­vat oven­sa illan ajak­si.

Per­jan­tai­na 20. elo­kuu­ta kau­pun­gin kult­tuu­ri- ja tai­de­ti­lat avaa­vat oven­sa illan ajak­si sekä anta­vat mais­tiai­sia
tule­vis­ta ohjel­mis­tois­taan.

Joen­suun kau­pun­gin­teat­te­ri avaa oven­sa har­joi­tuk­siin, tai­de­museo Onni ja Poh­jois-Kar­ja­lan museo Hil­ma pal­ve­le­vat piden­ne­tyin aukio­loa­join, kau­pun­gi­nor­kes­te­ri esiin­tyy Care­lia-salis­sa, Tai­ta­mon ulko­tai­de­näyt­te­ly on näh­tä­vis­sä Joki­ka­tu 8:n ulkoa­lueil­la ja pää­kir­jas­tol­la on piden­ne­tyn aukio­lon lisäk­si luvas­sa Itäis­ten Tur­han Tie­tä­jien tie­to­kil­pai­lu.

Hap­po­ra­dio palaa koti­kon­nuil­leen

Joen Yön ilta hui­pen­tuu Ilo­saa­res­sa, jos­sa laval­le nousee 20-vuo­tis­ta tai­val­taan juh­lis­ta­va, Joen­suus­ta alkun­sa saa­nut Hap­po­ra­dio.

Ennen Hap­po­ra­dion esiin­ty­mis­tä vuo­ros­sa on kak­si poh­jois­kar­ja­lais­taus­tais­ta nouse­vaa artis­tia, Anni­ka Kur­ki sekä Väi­nö Hon­ka­nen ja Val­tio. Läm­mit­te­li­jät löy­det­tiin mukaan avoi­men esiin­ty­jä­haun kaut­ta.

– On todel­la hie­noa teh­dä Hap­po­ra­dion juh­la­keik­ka nime­no­maan Joen­suus­sa, joka on kui­ten­kin yhtyeen hen­ki­nen koti­pe­sä ja kau­pun­ki, jos­ta on aikoi­naan saa­tu hedel­mäl­li­nen maa­pe­rä kas­vaa. Luvas­sa on mate­ri­aa­lia koko uran var­rel­ta, nii­tä suu­ria ja pie­niä bii­se­jä joka iki­sel­tä albu­mil­ta, ja luon­nol­li­ses­ti­kin luvas­sa on hie­no show. Halusim­me toteut­taa esiin­ty­jä­haun, kos­ka mekin saim­me Hap­po­ra­dio­na uram­me alku­tai­pa­leel­la vetoa­pua, niin on mah­ta­va nyt tukea tämän het­ken uusia artis­te­ja, ja nos­taa hei­tä näyt­tä­mään kyn­ten­sä hie­man isom­mal­le ylei­söl­le Joen Yönä Ilo­saa­res­sa, ker­too Aki Tyk­ki.

Juh­la­kon­sert­ti on pää­sy­mak­su­ton sekä ikä­ra­ja­ton.

Tur­val­li­ses­ti tapah­tu­miin – muis­te­taan mas­kit ja tur­va­vä­lit

Kai­kis­sa Joen Yön tapah­tu­ma­pai­kois­sa huo­mioi­daan val­lit­se­va koro­na­ti­lan­ne jär­jes­te­lyis­sä ja ylei­sö­mää­riä on rajat­tu.

Kai­kis­sa Joen Yön tapah­tu­ma­pai­kois­sa huo­mioi­daan val­lit­se­va koro­na­ti­lan­ne.

Orkes­te­rin kon­sert­tiin mah­tuu 300 kat­so­jaa sekä teat­te­rin avoi­miin har­joi­tuk­siin 80 hen­ki­löä ker­ral­laan. Tar­vit­taes­sa myös muis­sa tapah­tu­ma­pai­kois­sa sisään­pää­syä por­ras­te­taan.

– Tämän­het­kis­ten suun­ni­tel­mien mukaan Ilo­saa­reen ote­taan ensim­mäi­set 3 000 ihmis­tä. Kysees­sä on ulkoil­ma­ta­pah­tu­ma, ja pal­ve­lut kon­sert­tia­lu­eel­la on hajau­tet­tu laa­jas­ti koko Ilo­saa­ren alu­eel­le, joten myös tur­va­vä­lien pitä­mi­nen on mah­dol­lis­ta. Kun muis­te­taan antaa vie­rus­ka­ve­ril­le tilaa, käy­te­tään kas­vo­mas­ke­ja ja jää­dään kipeä­nä kotiin, niin kai­kil­la on muka­vam­paa, ohjeis­taa Keru­bin toi­mi­tus­joh­ta­ja Asko Pii­pa­ri­nen.

Joen Yös­sä on voi­mas­sa vah­va mas­ki­suo­si­tus ja mas­ke­ja on jaos­sa jokai­ses­sa tapah­tu­ma­pai­kas­sa. Tapah­tu­mis­sa tulee nou­dat­taa met­rin tur­va­vä­le­jä mui­hin seu­ruei­siin.  Joen Yön jär­jes­tää Joen­suun kau­pun­ki ja tuo­tan­nos­ta vas­taa Keru­bi.

Joen Yön ohjelma 20.8.2021

  • Joensuun taidemuseo Onni Kirkkokatu 23 ja Pohjois-Karjalan museo Hilma Koskikatu 5 Avoinna klo 19–21, vapaa pääsy.

  • Taitamo Joensuu Jokikatu 8 Ulkotaidenäyttely klo 18–21, vapaa pääsy.

  • Joensuun kaupunginteatteri Rantakatu 20 Kesäyön unelma – avoimet harjoitukset klo 18.30 ja 19.30, vapaa pääsy.

  • Joensuun pääkirjasto Koskikatu 25 Avoinna klo 21 saakka, vapaa pääsy. Itäisten Turhan Tietäjien tietokilpailu klo 19.

  • Joensuun kaupunginorkesteri Carelia-sali, Yliopistokatu 4 Poimintoja tulevasta klo 19, vapaa pääsy. Konserttiin tulevien tulee noutaa ennakkoliput Carelicumista

  • Ilosaari, vapaa pääsy. Portit avautuvat klo 18.30. Soitto alkaa klo 19, Happoradio klo 21.15


Tarkista lisätiedot ja mahdolliset muutokset Joen Yön ohjelmasta: joenyo.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia