Lin­ja-­au­tois­sa yli 90 pro­sent­tia käyt­tää mas­kia

Jojo keräsi matkustajien kokemuksia korona-ajan joukkoliikenteestä

Joen­suun seu­dun jouk­ko­lii­ken­ne Jojo kerä­si tie­toa mat­kus­ta­jien koke­muk­sis­ta koro­na-ajan jul­ki­ses­ta lii­ken­tees­tä tam­mi­kuus­sa. Halut­tiin tie­toa sii­tä, kuin­ka JOJO-alu­een bus­seis­sa mat­kus­ta­mi­ses­ta sai­si mat­kus­ta­jien mie­les­tä tur­val­li­sem­paa.

Mat­kus­ta­jil­ta saa­tiin kyse­lyyn rei­lut 350 vas­taus­ta ja kul­jet­ta­jil­ta 21. Mat­kus­ta­jia haas­ta­tel­tiin myös pysä­keil­lä. Vas­taa­jis­ta 92 pro­sent­tia ker­toi käyt­tä­vän­sä bus­sis­sa mas­kia ja 73 pro­sent­tia käyt­tää mas­kia myös pysä­kil­lä. Yli puo­lel­la vas­taa­jis­ta mat­kus­ta­mi­nen on pysy­nyt koro­nan aika­na ennal­laan. Mat­kus­ta­mis­ta on vähen­tä­nyt vas­taa­jis­ta vajaa kol­man­nes.

– Yhteen­ve­to­na voi tode­ta, että tur­va­vä­le­jä pide­tään hyvin tilan­teen sal­lies­sa, mas­kien käyt­tö on lisään­ty­nyt kyse­lyn tekoai­kaan, käsi­de­siä on hyvin käy­tet­tä­vis­sä bus­seis­sa eikä kukaan tule vie­reen istu­maan, jos tilaa on muu­al­la. Kans­sa­mat­kus­ta­jat ovat käyt­täy­ty­neet koro­na-aika­na hyvin, sum­maa vas­tauk­sia jouk­ko­lii­ken­ne­lo­gis­tik­ko Mar­ja-Lee­na Inki­nen-Remes.

Toi­saal­ta osa vas­taa­jis­ta oli sitä miel­tä, että mas­ke­ja pitäi­si käyt­tää enem­män ja tur­va­vä­leis­tä pitäi­si pitää mah­dol­li­suuk­sien mukaan parem­min huol­ta. Lisäk­si toi­vot­tiin lisä­ka­lus­toa ruuh­kai­sim­mil­le vuo­roil­le.

Joen­suun seu­dun jouk­ko­lii­ken­ne hyö­dyn­tää kyse­lys­sä saa­tu­ja tulok­sia ja vas­tauk­sia toi­min­tan­sa kehit­tä­mi­ses­sä.

Aiheeseen liittyviä uutisia