Leh­ti­mä­ki jat­kaa kau­pun­gi­nor­kes­te­rin yli­ka­pel­li­mes­ta­ri­na

Orkesterin väki iloitsee yhteistyön jatkosta

Eero Leh­ti­mä­ki jat­kaa Joen­suun kau­pun­gi­nor­kes­te­rin yli­ka­pel­li­mes­ta­ri­na ja tai­teel­li­se­na joh­ta­ja­na vuo­den 2022 hei­nä­kuun lop­puun asti. Syk­syl­lä 2019 alka­nut yhteis­työ saa jat­koa, kun sopi­muk­sen jat­ko-optio ote­taan käyt­töön.

Leh­ti­mä­ki on tuo­nut inno­va­tii­vi­suu­del­laan ja roh­keal­la otteel­laan mie­len­kiin­toi­sia ohjel­ma­ko­ko­nai­suuk­sia, sekä luo­nut orkes­te­rin toi­min­taa aja­tel­len koko­nais­val­tais­ta ajat­te­lua niin ylei­sön tavoit­ta­mi­sek­si kuin tai­teel­li­sen työn kehit­tä­mi­sek­si.

– On ollut usko­mat­to­man hie­noa olla koke­mas­sa, miten Joen­suus­sa on muo­dos­tu­nut yhtei­sö, jos­sa sekä orkes­te­ri että ylei­sö ovat läs­nä, ja on kun­nia saa­da itse olla sii­nä muka­na. Vaik­ka nykyi­set olo­suh­teet ovat tuo­neet uusia haas­tei­ta soi­tol­le, orkes­te­rin taso vaan jat­kaa nouse­mis­taan, ja jokai­nen joen­suu­lai­nen saa todel­la olla ylpeä orkes­te­ris­taan, sanoo Eero Leh­ti­mä­ki.

– Orkes­te­rin yhteis­työ Eeron kans­sa sai hie­non alun ja on suju­nut todel­la hyvin heti hänen otet­tu­aan ohjat syys­kau­des­ta 2019. On hie­noa ja tär­ke­ää, että juu­ri Eero jat­kaa orkes­te­rin tai­teel­li­se­na joh­ta­ja­na luo­mas­sa jat­ku­moa tänä poik­keuk­sel­li­se­na aika­na, tote­aa orkes­te­rin val­tuus­kun­nan puheen­joh­ta­ja Pet­ri Val­lius.

Leh­ti­mä­ki: Täl­lai­si­na aikoi­na tar­ve tai­teel­le on suu­rem­pi kuin kos­kaan

Tule­vaan kau­teen suh­tau­du­taan eri­tyi­sel­lä odo­tuk­sel­la, jos­sa moni­puo­li­nen sekä mer­kit­tä­vien sisäl­tö­jen uudis­ta­mi­nen saa jat­koa.

– Ennen pan­de­mi­aa huo­ma­si, että kon­ser­teis­sa oli alka­nut enem­män ja enem­män käy­dä eri ikäis­tä ylei­söä eri­lai­sis­ta taus­tois­ta, ja samaan olem­me pyr­ki­neet myös ohjel­mis­ton ja esiin­ty­jien osal­ta. Odo­tan kovas­ti, että pää­sem­me pan­de­mian väis­tyes­sä jat­ka­maan hie­nos­ti alka­nut­ta kehi­tys­tä enti­ses­tään. Täl­lai­si­na aikoi­na tar­ve tai­teel­le on suu­rem­pi kuin kos­kaan, Leh­ti­mä­ki jat­kaa.

Myös kau­pun­gi­nor­kes­te­rin inten­dent­ti Mar­jo Vat­tu­lai­nen iloit­see Leh­ti­mäen jat­kos­ta.

– Olen erit­täin tyy­ty­väi­nen, että Eero jat­kaa mei­dän tai­teel­li­se­na joh­ta­ja­nam­me ja yli­ka­pel­li­mes­ta­ri­nam­me! Hänen kans­saan työs­ken­te­ly on erit­täin mie­le­käs­tä ja hedel­mäl­lis­tä koko orkes­te­ri­toi­min­nan näkö­kul­mas­ta.

Aiheeseen liittyviä uutisia