Lyseon lukio

Joen­suun lyseon lukio ja aikuis­lu­kio Tie­de­puis­tol­le

Lyseon henki muuttaa mukana

Joen­suun lyseon lukio ja aikuis­lu­kio muut­ta­vat Kos­ki­ka­dul­ta Tie­de­puis­tol­le kou­luil­le var­ta vas­ten remon­toi­tui­hin tiloi­hin. Ope­tus alkaa uusis­sa tilois­sa tam­mi­kuus­sa.

Uusien tilo­jen viih­tyi­syy­teen, akus­tiik­kaan ja moni­käyt­töi­syy­teen on kiin­ni­tet­ty eri­tyis­tä huo­mio­ta. Opis­ke­li­joil­la on muun muas­sa rau­hal­li­sia sop­pia, joi­hin voi vetäy­tyä teke­mään läk­sy­jä tai joi­hin voi hajaan­tua pien­ryh­mik­si.

Hulp­pea Joen­suu-sali on moni­käyt­töi­syy­des­sään toi­min­nal­li­nen kes­ki­pis­te – tilas­sa jär­jes­te­tään lyseo­lais­ten tapah­tu­mia, yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sia ja mui­na aikoi­na se on opis­ke­li­joi­den viih­tyi­sä oles­ke­lu­ti­la.

Opis­ke­li­jat, huol­ta­jat ja hen­ki­lö­kun­ta vai­kut­ta­neet suun­nit­te­luun

– Opis­ke­li­jat, huol­ta­jat ja hen­ki­lö­kun­ta ovat olleet muka­na ideoi­mas­sa toi­min­taa ja tilo­ja. Heil­tä on saa­tu arvok­kai­ta mie­li­pi­tei­tä ja opet­ta­jat ovat olleet tär­keim­piä asian­tun­ti­joi­ta ope­tus­tek­no­lo­gi­aa ja labo­ra­to­rio­va­rus­tus­ta suun­ni­tel­taes­sa, ker­too Joen­suun lyseon lukion reh­to­ri Jark­ko Riep­po.

Tie­de­puis­tol­la mah­dol­li­suus aivan uuden­lai­seen yhteis­työ­hön

Tie­de­puis­to on yri­ty­se­lä­män koti, jos­sa toi­mii yri­tyk­siä, oppi­lai­tok­sia ja jul­kis­hal­lin­toa. Lyseon lukio ja Aikuis­lu­kio pyr­ki­vät löy­tä­mään yri­tys­ten kans­sa yhteis­työ­mal­le­ja, jot­ka hyö­dyt­tä­vät molem­pia osa­puo­lia.

– Muut­to Tie­de­puis­tol­le tukee erin­omai­ses­ti ensi syk­sy­nä voi­maa­nas­tu­van lukion uuden ope­tus­suun­ni­tel­man pai­no­tuk­sia työ­elä­mä- ja kor­kea­kou­lu­yh­teis­työn lisää­mi­sek­si, ker­too Riep­po.

Suun­nit­teil­la yhteis­työ­tä yri­tys­ten kans­sa

Lyseon lukiol­la on jo suun­nit­teil­la yhteis­työ­tä Itä-Suo­men yli­opis­ton tie­to­jen­kä­sit­te­ly­tie­teen lai­tok­sen, Busi­ness Joen­suun ja eri kou­lu­tusor­ga­ni­saa­tioi­den yrit­tä­jyy­so­pin­not yhdis­tä­vän SPARK Joen­suun kans­sa.

Tie­de­puis­tol­la toi­mi­vien yri­tys­ten kans­sa pyri­tään löy­tä­mään yhteis­työ­mal­le­ja, jot­ka hyö­dyt­tä­vät molem­pia osa­puo­lia.

Lyseon lukios­sa on 500 opis­ke­li­jaa ja ilta-aikaan toi­mi­vas­sa Aikuis­lu­kios­sa 250. Opet­ta­jia on yhteen­sä rei­lut 50.

Nykyi­nen vuon­na 1956 val­mis­tu­nut, suo­jel­tu kou­lu­ra­ken­nus Kos­ki­ka­dul­la on tul­lut käyt­töi­kän­sä pää­hän. Se oli­si ollut niin mit­ta­van remon­tin tar­pees­sa, että kou­lu­jen siir­to muu­al­le tuli ajan­koh­tai­sek­si.

Aiheeseen liittyviä uutisia